Riječ dekana

Toth IvanPoštovane kolegice i kolege, dragi studenti,

na samom početku želim vam dobrodošlicu na Veleučilište Velika Gorica.
Sretni smo što ste odabrali jedan od naših stručnih ili specijalističkih diplomskih studija. Smatramo da je odabir studija jedna od najvažnijih odluka u vašem životu s kojom ste se do sada susreli. Stoga nam je izuzetna čast, ali i velika obveza što ste upravo nama povjerili vaše obrazovanje u slijedećim godinama. Vjerujemo da ste ispravno postupili i sigurni smo da ćemo opravdati vaše povjerenje.

Odabrali ste jednu od renomiranih i tehnološki suvremenih obrazovnih visokoškolskih učilišta u Republici Hrvatskoj. Veleučilište Velika Gorica visokoškolska je privatna obrazovna ustanova, osnovana prema Zakonu o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju koja izvodi pet stručnih studijskih programa i tri stručna specijalistička diplomska studija. Naši studiji su ustrojeni u skladu s Bolonjskim procesom i propisima Republike Hrvatske. Studenti po završetku stručnog studija stječu visoko obrazovanje i zvanje stručnih prvostupnika (baccalaureusa) inženjera, odnosno specijalista struke nakon završetka specijalističkog studija, kako je utvrđeno programima studija i Zakonom o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.
Po završetku jednog od naših studija vaše zvanje i stupanj naobrazbe bit će jednak onima koji se stječu na drugim visokim učilištima koji organiziraju stručne i specijalističke studije u Hrvatskoj i Europi.

Ono što Veleučilište čini drukčijim od ostalih jest opredjeljenje naše Uprave i profesora da kontinuirano prate suvremeni tehnološki napredak i sukladno tome pravovremeno reagiraju na zahtjeve koji se pojavljuju na tržištu rada u pogledu novih stručnih znanja u tehničkim strukama. Zbog toga su nastavni programi ustrojeni i izvode se prateći suvremene i napredne tijekove nastavnih procesa u svijetu. Nastavni proces na našem Veleučilištu orijentiran je na kvalitetu izvođenja studijskih programa i pozicioniranje studenta u središte nastavnog procesa. Ostvarenje toga cilja jamči preko stotinu i četrdeset vrsnih svjetskih i hrvatskih stručnjaka koji sudjeluju u nastavnom procesu.

Takvim se pristupom svim našim studentima osiguravaju potrebna visokoškolska znanja koja će im po završetku studija i izlaskom na tržište rada osigurati prednost, brže zapošljavanje i napredovanje u poslu.

Naše Veleučilište se svakodnevno sve više razvija. U tome nam veliku potporu pružaju osnivač Grad Velika Gorica, brojne ustanove s kojima Veleučilište surađuje u realizaciji praktičnog dijela nastave, naši profesori i studenti. Upravo to nam daje sigurnost i garanciju da ćemo u nadolazećim godinama nastaviti podizati kvalitetu nastavnog procesa.

Na kraju, želimo vam reći da ćemo poduzeti sve što je u okviru naše nadležnosti kako biste po završetku studija postali renomirani stručnjak kojim će se naše Veleučilište ponositi. U tom procesu vi ste najvažniji. Stoga, bez vaše želje, truda i sudjelovanja taj cilj neće biti ostvariv.

Vaš dekan,
dr. sc. Ivan Toth, prof. v. š.

Skip to content