Najava Svečane 50. sjednice Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske

29.04.2019

Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske 13. svibnja 2019.godine organizira Svečanu 50. sjednicu koja će se održati u Hrvatskoj gospodarskoj komori (Rooseveltov trg 2, 10 000 Zagreb) s početkom u 10 sati. Vijeće studenata veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske je studentsko tijelo koje predstavlja više od 45 tisuća studenata stručnih studija u sustavu visokog obrazovanja.

Svečana 50.sjednica je događaj na kojem će se okupiti oko 150 sudionika visokoobrazovnog sustava na raznim razinama, od studenata i dekana visokoobrazovnih institucija, do predstavnika kreatora politika visokog obrazovanja, dionika Vijeća iz javnog sektora, predstavnika poslodavaca te neprofitnih organizacija. Trenutno je događaj pod pokroviteljstvom Vijeća veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore, a podržavaju ga i Hrvatska udruga poslodavaca te Institut za razvoj obrazovanja. Upravo raznolikost prisutnih javnosti i dionika te raznovrsnost sektora iz kojih dolaze vidimo kao priliku za jačanje suradnji u resoru obrazovanja i realnom poslovnom sektoru.
Uvodne govore će uz predsjednika Vijeća studenata održati: prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih učilišta Republike Hrvatske; Jasminka Martinović, direktorica granskih udruga Hrvatska udruga poslodavaca i prof. dr. sc. Branka Ramljak, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja. “Društveno korisno učenje i visoko obrazovanje” naziv je predavanja koje će održati pomoćnica direktora Instituta za razvoj obrazovanja Nina Vranešević Marinić, a koje će se održati nakon uvodnih govora.

Svečanu 50. sjednicu obilježiti će i panel rasprava na kojoj ćemo biti u prilici čuti o stručnoj praksi sa stajališta različitih resora. Uz panel raspravu sudionici će imati priliku doznati o društveno korisnom učenju u visoko obrazovnoj zajednici kao novom društveno odgovornom modelu visokih učilišta, istaknula je članica Organizacijskog odbora za program i sudionike Katarina Šarac.

Panel raspravi na temu “Važnost stručne prakse u pripremi za tržište rada” će prisustvovati dekan najmlađe privatne visokoobrazovne institucije, Edward Bernays University Collegea, doc. dr. sc. Damir Jugo, državna tajnica prof. dr. sc. Branka Ramljak uime Ministarstva znanosti i obrazovanja, direktorica granskih udruga Hrvatske udruge poslodavaca Jasminka Martinović te predsjednik Vijeća studenata Dominik Ivkošić.

Za više informacija o Svečanoj 50. sjednici možete posjetiti mrežne stranice Vijeća studenata na poveznici: www.vijecestudenata.com/svecana50sjednica.

Skip to content