Vijesti

2015 / Novi seminar – Ovladavanje procjenom rizika i optimalno upravljanje rizicima

Novi seminar – Ovladavanje procjenom rizika i optimalno upravljanje rizicima

04.11.2015

P1210507Na Veleučilištu je danas započeo napredni seminar pod nazivom Ovladavanje procjenom rizika i optimalno upravljanje rizicima prema ISO 31000 i IEC 31010. Seminar je namijenjen sigurnosnim koordinatorima i njihovim zamjenicima, menadžerima rizika,vlasnicima poslovnih procesa, menadžerima poslovnih financija, menadžerima poslovnih rizika, menadžerima za sukladnost s propisima, menadžerima projekata i odgovornim osobama za informacijsku sigurnost i sukladnost unutar organizacije.

Seminar su  otvorili načelnik sektora civilne zaštite pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje dr. sc. Robert Mikac, prodekan za nastavnu djelatnost Veleučilišta Velika Gorica dr. sc. Ivan Nađ i dr. sc. Zdenko Adelsberger, ujedno i predavači na seminaru.  Napredni seminar provodi se u  organizaciji Veleučilišta Velika Gorica  i Državne uprave za zaštitu i spašavanje i trajat će do četvrtka 5. studenoga 2015.

Kratki pregled

P1210509U ovom intenzivnom trodnevnom seminaru, polaznici će razviti kompetencije za svladavanje modela za provedbu procesa upravljanja rizicima u svojim organizacijama pomoću normi ISO 31000:2009 i IEC 31010:2009 kao referentnim okvirom. Na temelju praktičnih vježbi, polaznici stječu potrebna znanja i vještine za obavljanje optimalne procjene rizika i upravljanje rizicima u vremenu u kojem su upoznati s njihovim životnim ciklusom. Tijekom ove obuke, predstaviti će se opća norma za upravljanje rizicima ISO 31000, preporučeni model procesa, te način kako javni i privatni sektor mogu koristiti normu i smjernicu za alate primjenjivih za procjenu rizika ISO/IEC 31010.

Certifikacija

P1210505Nakon uspješno završenog “ISO 31000 Risk Manager” ispita, sudionici se mogu prijaviti za dodjelu certifikata ISO 31000 Privremenog menadžera rizika ili za Certificiranog ISO 31000 Menadžera rizika, ovisno o njihovoj razini iskustva.

Potvrda se izdaje sudionicima koji su uspješno položili ispit i ispunjavaju sve druge zahtjeve koji se odnose na odabrani certifikat.

Veleučilište Velika Gorica i Državna uprava za zaštitu i spašavanje izdat će sudionicima potvrdu o pohađanju naprednog seminara za osposobljavanje sigurnosnih koordinatora i njihovih zamjenika.

Skip to content