Vijesti

2014 / Potpisan sporazum o suradnji VeleučIlišta i Auto Gašparića

Potpisan sporazum o suradnji VeleučIlišta i Auto Gašparića

16.01.2014

gasparic_grupa_logoVeleučilište Velika Gorica i Auto Gašparić potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji koji će pridonijeti jačanju i širenju poslova i projekata na području stručnog obrazovanja kadrova za održavanje motornih vozila i logistike, kao i za provođenje stručne prakse te obostranog razvoja i promicanja, Veleučilišta s jedne, i tvrtke Auto Gašparić, s druge strane.

Gasparic_sporazum

Naime, ovim potpisom sporazuma dogovorena je trajna poslovna suradnja kroz niz aktivnosti, od organiziranja Dana otvorenih vrata, održavanja stručne prakse za studente Veleučilišta u Hrvatskoj i u inozemstvu kroz distributivnu mrežu automobilskih brendova koje zastupa ova tvrtka, organizacije stručnih posjeta servisima grupe Auto Gašparić, organizacije zajedničkih stručnih skupova kao i sudjelovanja djelatnika auto kuće u nastavnom procesu Veleučilišta pa do stipendiranje izvrsnih studenata, ali i školovanje djelatnika Auto Gašparića.
Tu su i brojni planovi na provedbi zajedničkih projekata, poput donacija za uređenje laboratorija, provedbe razvojnih i istraživačkih projekta, ali i međusobne promocije obrazovne ustanove i gospodarskog subjekta koji jedno drugom daju potporu i pomoć u zajedničkom cilju obrazovanja stručnih kadrova i njihovog zaposlenja na sve konkurentnijem tržištu.

Suradnja Veleučilišta i Auto Gašparića konkretizirana je zaposlenjem trojice završenih studenata Veleučilišta Velika Gorica.

“Od samih početaka surađivali smo s tvrtkom Auto Gašparić i sada je ta suradnja postala vrlo snažna. Treba ulagati u kadrove i tom smo cilju zajednički pristupili. Studenti koji će u Auto Gašparić odlaziti na praksu pokazat će koliko imaju afiniteta prema tom poslu, a onda će, prema tome, dobiti i mogućnost zapošljavanja. Auto Gašparić gospodarski je subjekt za kojega školujemo naše studente, provjeravamo ih kroz praksu i dobivamo povratnu informaciju kako prilagoditi studijski program prema zahtjevima gospodarstva. Mislim da je to najbolji način kako biti bolji, uspješniji i kvalitetniji”, rekao je na potpisivanju Sporazuma o poslovnoj suradnji dekan Veleučilišta, mr. sc. Ivan Toth.

“Želimo imati obrazovane ljude sa čvrstom podlogom i to na raznim funkcijama, da možemo dalje graditi naše poslovanje. Ovaj je ugovor početak, nadam se, dugotrajne suradnje koju svakako želimo intenzivirati. Naš je interes u mogućnosti selekcije najboljih i najkvalitetnijih kadrova koji dolaze iz Veleučilišta Velika Gorica. Auto Gašparić je na svjetskom tržištu, izloženi smo stalnom utjecaju najnovijih tehnologija i stoga je potrebno i stalno obrazovanje i usavršavanje kadrova da bi bili u trendu. To nam Veleučilište može ponuditi”, rekao je Vladimir Starčević, brand menager u Auto Gašpariću.

“Mi koristimo kapacitete tvrtki s kojima poslujemo, a one dobiju kvalitetne, obrazovane mlade ljude te imaju mogućnost da dugoročno prate obrazovanje kadrova koje trebaju” dodao je pročelnik studija Održavanje motornih vozila, prof.dr.sc. Dinko Mikulić. Inače, na ovom je studiju trenutno oko 150 studenta, a neki od njih bi dio svoje prakse mogli provesti i u nekoj od susjednih zemalja s kojima surađuje Auto Gašparić.

Auto Gašparić ima i drugih područja u kojima kroz buduće vrijeme može računati na studente Veleučilišta Velika Gorica, prije svega, to se odnosi na studij informatike, a tu je onda nova prilika za neke nove ljude koji će svoje znanje, stečeno na Veleučilištu, uložiti u gospodarski razvoj svoga grada, svoje regije, i na kraju krajeva, svoje zemlje. U svakom slučaju, ovo je i dobar primjer uključivanja Veleučilišta u lokalnu i širu zajednicu jer pokazuje da prepoznaje interese vlastitog okruženja, ali i iskazuje želju da pomogne u njegovom razvoju.

Uz poslovnu suradnju s Autokućom Gašparić, Veleučilište već dugi niz godina surađuje i s drugim gospodarskim subjektima koji su u svom djelokrugu rada prepoznatljivi. To su, prije svega, Centar za vozila Hrvatske, Auto Hrvatska, Porsche Croatia, DOK-ING d.o.o. i drugi. Studenti Veleučilišta odlaze tako na praksu u renomirane tvrtke koje se na bio koji način bave proizvodnjom, održavanjem, prodajom ili postprodajom motornih vozila, a suradnja obrazovnih ustanova i gospodarskog sektora neprocjenjiva je kod zapošljavanja, što je zapravo krajnji cilj Veleučilišta, omogućiti svojim studentima lakši put do posla.

Skip to content