Vijesti

2015 / Erasmus+ Natječaj nastavno i nenastavno osoblje 1.6.2014.-31.5.2016.

Erasmus+ Natječaj nastavno i nenastavno osoblje 1.6.2014.-31.5.2016.

09.07.2015

erasmuslogo_mic
Veleučilište Velika Gorica objavljuje

NATJEČAJ
 
Erasmus+: program mobilnosti nastavnom i nenastavnom osoblju Veleučilišta Velika Gorica koje odlazi na mobilnost u inozemstvo u svrhu održavanja nastave ili stručnog usavršavanja
za razdoblje 1. lipnja 2014. do 31. svibnja 2016.

OPĆI DIO
Cilj boravka u inozemstvu je stjecanje novih iskustava u području obrazovanja, jezika i kulture, izgradnja visoko kvalificiranog, stručnog kadra s međunarodnim iskustvom u obrazovanju te promocija suradnje među visokim učilištima i njihova internacionalizacija.
Mobilnost u sklopu programa Erasmus+ može se ostvariti od 1. lipnja 2014. do 31. svibnja 2016. uključujući oba datuma u svrhu poučavanja na partnerskoj visokoškolskoj ustanovi (nastavno osoblje) ili osposobljavanja na inozemnoj ustanovi (nastavno i nenastavno osoblje).


Svrha natječaja
Nastavno i nenastavno osoblje može se prijaviti za mobilnost u svrhu:
  • Poučavanja (nastavno osoblje)
  • Osposobljavanja (nastavno i nenastavno osoblje)
Mobilnost u svrhu poučavanja mora trajati najmanje dva (2) dana odnosno najmanje 8 sati nastave. Preporuča se minimalno trajanje aktivnosti poučavanja od 5 dana kako bi korisnik mogao dati doprinos nastavnom programu i međunarodnom akademskom životu na partnerskoj ustanovi.
Mobilnost u svrhu osposobljavanja traje od dva (2) dana do pet (5) dana.
Započeta aktivnost mora se održati u kontinuitetu te se ne može prekidati, osim ako za to postoje objektivni razlozi.
Formalni kriteriji
Na natječaj se može prijaviti nastavno i nenastavno osoblje Veleučilišta Velika Gorica:
  • osobe u stalnom radnom odnosu tj. znanstveno-nastavnim, umjetničko-nastavim i nastavnim zvanjima te u suradničkim zvanjima asistenata i stručnog suradnika koje su zaposlene na Ugovor o radu te stručno i administrativno osoblje zaposleno na Ugovor o radu,
  • s hrvatskim državljanstvom ili državljanstvom neke druge države sudionice programa (države članice EU, EFTA države, Turska i Makedonija), statusom izbjeglice, osobe bez državljanstva odnosno/ili s registriranim stalnim boravištem u RH,
  • vanjski suradnici.
Kod aktivnosti poučavanja sudionici moraju imati znanstveno-nastavno zvanje, umjetničko-nastavno ili nastavno zvanje odnosno suradničko zvanje asistenta. Moguće je sudjelovanje zaposlenika u statusu stručnog suradnika uz uvjet da su uključeni u izvedbu nastave.
Kod aktivnosti osposobljavanja sudionici mogu biti članovi nastavnog i nenastavnog osoblja. U slučaju osposobljavanja na ustanovi koja nema status visokog učilišta, odnos između člana osoblja i dotične ustanove određen je samo individualnim planom rada te nije potrebno sklopiti Erasmus bilateralni sporazum.
Financijska potpora
 Veleučilište će financirati mobilnost u trajanju do najviše 7 dana (uključuje dane putovanja). Mobilnost može trajati i duže ako je tako ugovoreno s inozemnom ustanovom (zero grant).
Nastavno i nenastavno osoblje koje se prijavi na Natječaj, uz uvjet da mu je prijava prihvaćena, ali ne uđe u krug stipendiranog osoblja, može na razmjenu otići o vlastitom trošku (tzv. zero-grant staff). Na zero-grant staff se primjenjuju sva pravila kao i za (ne)nastavno osoblje koje će primiti Erasmus financijsku potporu.
Nastavno i nenastavno osoblje s invaliditetom ima pravo na uvećani iznos financijske potpore, ovisno o stupnju invaliditeta. Prijavi je potrebno priložiti potvrdu ovlaštene ustanove iz koje se vidi stupanj invaliditeta.
Osoblje ne može dobiti financijsku potporu u okviru programa Erasmus ukoliko će njihov boravak u inozemstvu biti paralelno financiran iz drugih sredstava koja potječu iz Europske unije.
Odabir kandidata i objava rezultata
Odabir kandidata provest će Povjerenstvo za odabir kandidata na Veleučilištu Velika Gorica.
Prednost za dodjelu financijske potpore imat će kandidati koji odlaze na prvu mobilnost u okviru programa Erasmus i Erasmus+ te koji još nisu primili financijsku potporu u okviru programa Erasmus i Erasmus+.
Prijavljeni kandidati ocjenjivat će se i prema sljedećim kriterijima:
  1. kvaliteta motivacijskog pisma,
  2. korist za daljnji rad na Veleučilištu Velika Gorica,
  3. dužina boravka u skladu s opsegom aktivnosti,
  4. način diseminacije iskustva po povratku na matičnu ustanovu,
  5. sveopća kvaliteta kandidata. 
Isti kandidat može se prijaviti samo jedanput u sklopu ovoga Natječaja.
Rezultati će biti objavljeni na službenim internetskim stranicama Veleučilišta Velika Gorica po završetku svakog kruga Natječaja. Izabrani kandidati bit će obaviješteni  o rezultatima putem elektroničke pošte. Odbijeni kandidati bit će pismeno putem elektroničke pošte obaviješteni o razlozima odbijanja. Ukoliko postoje uvjeti formirati će se „lista čekanja“.
Kandidati koji odustanu od realizacije mobilnosti ne svrstavaju se u skupinu odbijenih Kandidati.
Izabrani kandidati sklopit će sa Veleučilištem Velika Gorica Ugovor o financijskoj potpori u svrhu boravka na inozemnoj ustanovi. Ugovor su dužne sklopiti i osobe koje neće primiti financijsku potporu (zero-grant staff) jer se na njih primjenjuju sva pravila kao i za članove osoblja koji primaju Erasmus financijsku potporu. 
Prijava na natječaj
Prijavu sačinjavaju sljedeći dokumenti:
  • prijavni obrazac (vlastoručno potpisan),
  • motivacijsko pismo u kojem su opisani opći ciljevi mobilnosti, dodana vrijednost mobilnosti, očekivani ishod i učinak mobilnosti i način diseminacije iskustva,
  • ispunjen i potpisan obrazac za prijavu mobilnosti u svrhu održavanja nastave/stručnog usavršavanja ovjeren od prihvatne ustanove (prihvaća se skenirana verzija ovjerenog dokumenta od strane prihvatne ustanove) – opcionalno,
  • životopis na hrvatskom ili engleskom jeziku (poželjno na Europass obrascu),
  • potpisana suglasnost dekana/pročelnika studija/pročelnika odjela za odsustvo kandidata s radnog mjesta za vrijeme planirane mobilnosti.
Prijavni obrasci se dostavljaju u papirnatom obliku Erasmus koordinatoru i elektroničkom obliku na erasmus@vvg.hr.
Rok za prijavu je 20. srpnja 2015. Rezultati se objavljuju na web stranici Veleučilišta 23. srpnja 2015.
Prijavom na Natječaj kandidat pristaje da se njegovo ime i podaci vezani uz željenu mobilnost javno objave u rezultatima Natječaja. 
Posebni dio:
Klasa: 602-04/15-25/002
Ur.broj: 238/31-132-055-15-10
Velika Gorica, 03. srpnja 2015.
Skip to content