Vijesti

2015 / Korisnički identiteti u LDAP imeniku vvg.hr domene

Korisnički identiteti u LDAP imeniku vvg.hr domene

23.06.2015

Korisnički identitet je skup podataka o pojedincu koji se koristi za provjeru identiteta i prava pristupa. Sastoji se od jedinstvene korisničke oznake i zaporke.

Pravo na korisnički identitet u LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) imeniku imaju svi djelatnici, vanjski suradnici i studenti Veleučilišta Velika Gorica, pri čemu je trajanje studentskih identiteta ograničeno trajanjem studentskih prava, a trajanje pristupa za djelatnike i vanjske suradnike je ograničeno trajanjem njihovog radnog odnosa odnosno trajanja angažiranja na Veleučilištu Velika Gorica.

Svakom studentu Veleučilištu Velika Gorica se na početku studiranja otvara korisnički pristup u bazi LDAP imenika. Njime se koristi za vrijeme trajanja studija za potrebe nastave, spajanja na bežičnu mrežu, spajanja preko CARNetovih modemskih ulaza, korištenja mrežnih aplikacija (na primjer: sustav za evidenciju i potporu nastavnom procesu https://pretinac.vvg.hr, sustav za učenje na daljinu http://gaudeamus.vvg.hr ili znanstvene bibliografije) i slično.

Studenti podatke o svom korisničkom pristupu mogu preuzeti uz obavezno predočenje indeksa u Studentskoj referadi Veleučilišta Velika Gorica, Zagrebačka cesta 5, radnim danom u vremenu od 10 do 12, od 13 do 15 i od 16 do 18 sati, a subotom od 8:30 do 12:30 sati.

Svi zahtjevi za ažuriranje korisničkih pristupa će biti obavljeni do 13 sati drugog dana, a zahtjevi zaprimljeni u petak i subotu u obradu se uzimaju u ponedjeljak.

LDAP imenik vss.hr domene je dio infrastrukture AAI@EduHr. Dodatne informacije o infrastrukturi AAI@EduHr mogu se naći na http://www.aaiedu.hr/.

Skip to content