Vijesti

2013 / Pismo inozemnog studenta

Pismo inozemnog studenta

27.09.2013

Na Veleučilištu Velika Gorica omogućeno je studentima sa inozemnih visokih učilišta polaganje ispita. Donosimo vam pismo jednog takvog studenta.

“Najprije pozdrav studentima,

Zovem se Daniel Dogan i upravo završavam za prvostupnika tehnologije (Informatički sustavi) na Swinburne University (http://www.swinburne.edu.au/), koji se nalazi u Melborneu, Victori-a, Australia.

Iako se moj fakultet nalazi u Melbourne-u, ja završavam svoj studij ovdje u Hrvatskoj. Svi moji ispiti su OnLine i održavaju se na Veleučilistu Velika Gorica blizu Zagreba. To se ostvaruje preko Otvorenog Veleučilišta iz Australije (http://www.open.edu.au/) koji trenutno nudi puno različitih diploma sa vodećih fakulteta u Australiji. Otvoreno Veleučilište radi kao posrednik između mene i moga fakulteta i organizira ispite, odobrava mjesto i financije, dok moj fakultet provodi izobrazbu. Predavanja i materijal za učenje i seminari su kompletno online i omogućuju mi učenje ovdje u Hrvatskoj. Kada se ispit približava, za 3 ili 4 tjedna, Otvoreno Veleučilište organizira profesora mentora koji će me nadgledati i mjesto održavanja ispita. Ja sam za svog mentora izabrao profesora dr.sc. Dinka MIkulića, s kojim Otvoreno Veleučilište ima dogovor. Ispitni dokumenti se šalju DHL profesoru na Veleučilište Velika Gorica. Nakon završetka ispita, ispitni dokumenti se vraćaju DHL-om u Australiju, kako bi bio ispravljen i ocijenjen.

Ja sam za takav način studiranja čuo preko televizijskog oglašavanja u Australiji, i nakon toga sam odlučio to malo istražiti. Odlučio sam da je to baš nešto što bi mene zanimalo. Radio sam puno sati na poslu i tako uštedio ponešto novaca za studiranje u Evropi. Nakon toga sam odlučio doći u Hrvatsku kako bih završio studij i kako bih upoznao drugu kulturu. Trenutno sam 6 mjeseci u Hrvatskoj i planiram ostati još barem 11 mjeseci kako bih završio studiranje ovdje.

Ako imate bilo kakva druga pitanja, molim vas, ne ustručavajte se pitati me (daniel.dogan@gmail.com)

Dragi Pozdrav svima studentima i profesorima na Veleučilištu Velika Gorica

Daniel Dogan”

Skip to content