Vijesti

2023 / DKU – Kamp kriznog menadžmenta

DKU – Kamp kriznog menadžmenta

27.05.2023

U Logističkom centru civilne zaštite (RCZ MUP) u Jastrebarskom (bivša vojarna) od 26. do 28. svibnja održava se Kamp kriznog menadžmenta. U kampu sudjeluju studenti Veleučilišta Velika Gorica i Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.
Kamp ima za cilj studentima omogućiti praktičnu primjenu znanja i vještina u terenskim uvjetima. Kroz tri dana kampa studenti će uspostaviti šatorsko naselje sa svim sadržajima potrebnim za njihov boravak s ciljem stjecanja znanja o uspostavi i funkcioniranju privremenih šatorskih naselja za zbrinjavanje ugroženih i stradalih osoba u katastrofama ili velikim nesrećama, u kraćem vremenskom razdoblju. Tijekom kampa studenti će imati prilike nadograditi svoja znanja i vještine iz područja topografije, sustava radio veze, prve pomoći, KBRN zaštite, bespilotnih sustava, opreme za spašavanje, terenske logistike, zapovjednih vozila i robotike.
Nakon smještaja i podizanja šatorskog naselja, studenti će danas imati niz predavanja i vježbi.
Obilazak šatorskog naselja bit će danas od 11. 30.
Kamp se održava u sklopu konferencije Dani kriznog upravljanja u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica i Ravnateljstva civilne zaštite RH.






Skip to content