Vijesti

2023 / DKU – okrugli stol “Formalno obrazovanje u vatrogastvu”

DKU – okrugli stol “Formalno obrazovanje u vatrogastvu”

25.05.2023

U sklopu konferencije Dani kriznog upravljanja danas je održan okrugli stol pod nazivom „FORMALNO OBRAZOVANJE U VATROGASTVU“.
Okrugli stol moderirao je Dino Kozlevac, zamjenik predsjednika Predsjedništva HVZ-a i županijski vatrogasni zapovjednik Istarske županije, a na njemu su, među ostalima, sudjelovali Ante Sanader, predsjednik Predsjedništva HVZ-a, Slavko Tucaković, državni tajnik i glavni vatrogasni zapovjednik, Ljerka Kopričanec – Matijevac, ravnateljica Državne vatrogasne škole, Ivan Toth, dekan VVG-a, Petar Vitas, dekan Veleučilišta menadžmenta i sigurnosti Securus i drugi.

Cilj okruglog stola bio je okupiti stručnjake i dionike u području formalnog obrazovanja vatrogastva i zaštite od požara radi razmjene znanja i ideja kada govorimo o novim izazovima, prilikama i identificiranju potencijalnih rješenja za poboljšanja obrazovnog procesa na korist sustava vatrogastva u Republici Hrvatskoj.
Također, cilj ovoga skupa je i podizanje svijesti o važnosti formalnog obrazovanja vatrogasaca koje treba bazirati na programima koji prate razvoj zaštite od požaravatrogastva kao i na novim znanjima i tehnologijama za preventivno i operativno djelovanje vatrogasaca.

Sudionici okruglog stola:
Hrvatska vatrogasna zajednica
Državna vatrogasna škola
Ministarstvo unutarnjih poslova – Ravnateljstvo civilne zaštite
Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice
Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba
Veleučilište menadžmenta i sigurnosti Securus
Platforma hrvatskih gradova i županija za smanjenje rizika od katastrofa
Veleučilište Velika Gorica



Skip to content