Vijesti

2022 / Dva standarda zanimanja iz područja kriznog upravljanja upisana u Registar HKO-a

Dva standarda zanimanja iz područja kriznog upravljanja upisana u Registar HKO-a

21.06.2022

S ponosom i zadovoljstvom objavljujemo da su standardi zanimanja „Inženjer/inženjerka upravljanja u kriznim uvjetima“ i „Specijalist/Specijalistica inženjer/inženjerka kriznog menadžmenta“ upisani u Registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO).
Standardi zanimanja izrađeni su u sklopu rada stručnih radnih skupina 1 i 5 projekta „KOZMOK – krizni menadžment, optometrija, održavanje zrakoplova i motornih vozila – okvir kvalifikacija“. Stručne radne skupine izradile su i komplementarne standarde kvalifikacija „Stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) inženjer/inženjerka upravljanja u kriznim uvjetima“ i „Stručni/a specijalist/specijalistica inženjer/inženjerka kriznog menadžmenta“ koji će biti poslani na vrednovanje. Preddiplomski stručni studij Upravljanje u kriznim uvjetima i specijalistički diplomski stručni studij Krizni menadžment biti će unaprijeđeni po upisu dva standarda kvalifikacija u Registar HKO.
Podsjetimo, standardizacija propisana HKO-om važna je jer je usklađena s Europskim kvalifikacijskim okvirom, odnosno olakšava mobilnost građana u svrhu obrazovanja na europskom obrazovnom prostoru te mobilnost i konkurentnost hrvatskih radnika na europskom tržištu rada. Po upisu standarda kvalifikacija u Registar HKO, studijski programi Veleučilišta Velika Gorica bit će usklađeni s pripadajućim standardima kako bi studentima bilo osigurano kvalitetno obrazovanje i zapošljivost po završetku studija.

Skip to content