Vijesti

2024 / Erasmus+ – studenti iz šest zemalja na zajedničkim aktivnostima u kampu u Jastrebarskom

Erasmus+ – studenti iz šest zemalja na zajedničkim aktivnostima u kampu u Jastrebarskom

05.06.2024

U tijeku je program u sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom Blended intensive programme (BIP) – Erasmus+ KA131 project – Sustainable Solutions and Crisis Management Camp.
Program traje pet dana, od 3. do 7. lipnja 2024. na lokacijama Veleučilišta Velika Gorica i Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom.
Prvog dana programa za studente je organizirano druženje na Veleučilištu Velika Gorica te posjet Muzeju Turopolja.
U Jastrebarskom u kampu studenti borave tri dana (utorak, srijeda i četvrtak) gdje je za njih organizirana terenska vježba, koja uključuje podršku saniranju posljedica katastrofalnog potresa postavljanjem privremenog šatorskog naselja za smještaj ugroženih i ozlijeđenih osoba. Studenti tako sudjeluju u planiranju, pripremi i izgradnji privremenog šatorskog naselja, uključujući premještanje opreme i potrepština, postavljanje terena, opremanje šatorskog naselja, organizaciju života i rada. Osim toga, studenti imaju i predavanja u terenskim uvjetima, kao i praktičnu obuku o korištenju opreme i sredstava civilne obrane.
U programu sudjeluje stotinjak studenata i nastavnika iz Portugala, Poljske, Estonije, Rumunjske, Španjolske, Slovačke i Hrvatske.
Završnica programa koja uključuje studentske prezentacije i evaluaciju bit će u petak, 7. lipnja 2024. na Veleučilištu Velika Gorica.




Skip to content