Vijesti

2024 / Erasmus+- zadnji dan kampa za studente, sutra dodjela diploma

Erasmus+- zadnji dan kampa za studente, sutra dodjela diploma

06.06.2024

Danas je zadnji dan trodnevnog boravka stranih i naših studenata u Logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom gdje je organizirana terenska vježba, koja uključuje podršku saniranju posljedica katastrofalnog potresa postavljanjem privremenog šatorskog naselja za smještaj ugroženih i ozlijeđenih osoba. Studenti tako sudjeluju u planiranju, pripremi i izgradnji privremenog šatorskog naselja, uključujući premještanje opreme i potrepština, postavljanje terena, opremanje šatorskog naselja, organizaciju života i rada. Osim toga, studenti imaju i predavanja u terenskim uvjetima, kao i praktičnu obuku o korištenju opreme i sredstava civilne obrane.
Studente u kampu u Jastrebarskom jučer su obišli predstavnici Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH i Veleučilišta Velika Gorica.

U programu sudjeluje stotinjak studenata i nastavnika iz Portugala, Poljske, Estonije, Rumunjske, Španjolske, Slovačke i Hrvatske.
Naime, program u sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom Blended intensive programme (BIP) – Erasmus+ KA131 project – Sustainable Solutions and Crisis Management Camp traje od ponedjeljka, 3. lipnja. Završnica programa koja uključuje studentske prezentacije i evaluaciju bit će sutra na Veleučilištu Velika Gorica.


Skip to content