Vijesti

2022 / Festival znanosti na VVG-u

Festival znanosti na VVG-u

02.05.2022

U Velikoj Gorici danas je započeo Festival znanosti. Na našem Veleučilištu mnoštvo je događanja – interaktivnih predavanja i radionica za naše studente i velikogoričke srednjoškolce (Gimnazija Velika Gorica, Srednja strukovna škola Velika Gorica, Ekonomska škola Velika Gorica, Srednja zrakoplovna škola).
“Trendovi i osnove tehnologija električnih vozila” naziv je predavanja koje su održali stručnjaci iz Gašparić auta Branko Kondić i Damir Jagodić, uz prigodno izložena električna vozila u dvorištu VVG-a.
Naš profesor Ettore Tamajo pripremio je predavanje pod nazivom “Vrijeme – Jedini nezavisni parametar u svemiru”, dok je profesorica Dajana Jelčić Dubček srednjoškolcima fiziku približila kroz predavanje “Strukturne boje – “nanotehnologija” prirode”.
Kroz “Nove tehnologije pogona zrakoplova danas – sutra” profesor Darko Virovac je srednjoškolcima srednje zrakoplovne škole pojasnio pojmove i teme vezane za zrakoplovstvo.
Tijekom današnjeg dana bit će organizirana i demonstracija daljinski upravljivih sustava u odgovoru na velike nesreće i katastrofe kao i daljinskih upravljivih sustava na zračnim platformama koje su za Festival znanosti pripremili naši profesori Zvonko Orehovec, Mladen Vinković i Marina Črnko.


Skip to content