Vijesti

2023 / Formula Student Alpe Adria – prijavite se i volontirajte

Formula Student Alpe Adria – prijavite se i volontirajte

15.07.2023

Poštovani studenti i studentice,
Veleučilište Velika Gorica uključilo se u projekt udruge Formula Student Alpe Adria koja će od 21. do 26.kolovoza na poligonu Mičevec organizirati istoimeno prestižno studentsko natjecanje.
Formula Student najveće je studentsko natjecanje na svijetu koje se održava više od 20 godina u Europi, ali i šire. Na natjecanju sudjeluju studenti, mladi inovatori, koji kroz svoj rad i trud izrađuju bolid jednosjed nalik F1, te se s istim natječu u nekoliko kategorija – statički i dinamički dio natjecanja. Dok se u statičkom dijelu natjecanja studenti fokusiraju na dokumentaciju, financijski i poslovni plan te obranu svojih inženjerskih rješenja i odluka, u dinamičkom dijelu vozač prima volan u ruke i bori se na stazi kroz nekoliko disciplina kako bi se izborio za što bolje vrijeme za svoj tim.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane studente da se uključe kao volonteri na ovom prestižnom studentskom natjecanju.
Tijekom volontiranja studenti će moći primijeniti specifična znanja stečena na studijima Motorna vozila, Upravljanje u kriznim uvjetima, Održavanje računalnih sustava, Logistički menadžment i Krizni menadžment. Potvrda o volontiranju na ovom natjecanju može zamijeniti dio stručne prakse i upisat će se kao dodatna informacija budućim poslodavcima u Dopunsku ispravu o studiju.
Prijave su moguće putem poveznice https://fs-alpeadria.com/volunteer

Skip to content