Vijesti

2022 / Gostujuće predavanje dr. sc. Siniše Kovačića

Gostujuće predavanje dr. sc. Siniše Kovačića

26.05.2022

Manipuliraju li mediji javnošću, kako prepoznati medijsku manipulaciju i kojim se sve tehnikama manipulacije koriste mediji, mogli smo saznati od gosta predavača, glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže (HKM), dr.sc. Siniše Kovačića v.pred.. Predavanje je održano u sklopu kolegija Obavješćivanje i odnosi s javnošću.
Studenti su iz prve ruke mogli saznati o snažnom utjecaju medija na društvo te na brojnim primjerima iz prakse uvjeriti se u prisutnost različitih oblika medijske manipulacije u složenom medijskom okružju.
Dr. sc. Siniša Kovačić glavni je urednik HKM-a čije su sastavnice Informativna katolička agencija (IKA) i Hrvatski katolički radio (HKR).
Kao mladi novinar radio je na radiju (Radio Drava u Koprivnici), pisao kolumne u novinama (Podravski list), a na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) je radio od 1996. kao novinar, reporter, urednik, koordinator i komentator. Tijekom 2016. bio je v.d. glavnog ravnatelja HRT-a. Jedan je od utemeljitelja i prvi predsjednik udruge Hrvatski novinari i publicisti (HNIP).

Skip to content