Vijesti

2023 / Ljetna škola u Splitu od 17. do 21. srpnja

Ljetna škola u Splitu od 17. do 21. srpnja

15.07.2023

Veleučilište Velika Gorica, kao punopravni član CONRIS mreže, organizira Međunarodnu ljetnu školu „Moderni izazovi kriznog upravljanja“, koja se od 17. do 21. srpnja 2023. godine održava u hotelu Zagreb u Splitu.
Na Ljetnoj školi sudjeluje oko 20 studenata iz Njemačke, Portugala, Nizozemske, Italije, Hrvatske te eminentni predavači s fakulteta koji su dio CONRIS mreže, uključujući i Republiku Hrvatsku.
Program Ljetne škole pokriva teme vezane za urbanu sigurnost i turizam, vatrogastvo, zaštitu mora i zaštitu kulturne baštine. Ljetna škola je organizirana kao kombinacija predavanja, studija slučaja, posjeta nadležnim službama i praktičnih vježbi. Za polaznike Ljetne škole organiziran je obilazak Operativnog vatrogasnog zapovjedništva u Divuljama, Luke Split i Dioklecijanove palače. Zadnjeg dana Ljetne škole polaznici će sudjelovati na stožernoj vježbi na kojoj će provjeriti stečena znanja.
Paralelno s Ljetnom školom na istoj lokaciji, 19 i 20. srpnja, održat će se sastanak CONRIS mreže. Teme sastanka su vezane za jačanje međusobne suradnje, planovima partnera i budućim zajedničkim aktivnostima. Na sastanku će sudjelovati 20 predstavnika CORNIS mreže.
CONRIS je mreža fakulteta s akreditiranim prijediplomskim i diplomskim programima upravljanja rizicima, sigurnosti i kriznog menadžmenta s područja Europe.

Skip to content