Vijesti

2021 / Maksimirski Minus Zwei cener – utrka u kojoj sudjeluje i VVG

Maksimirski Minus Zwei cener – utrka u kojoj sudjeluje i VVG

16.06.2021

Veleučilište Velika Gorica i  Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar suorganizatori su i ovogodišnje utrke Maksimirski Minus Zwei cener koju organizira Atletski klub Maksimir.

Kros utrka duga je 8 km s ciljem promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi. Uz glavnu kros utrku, bit će organizirana i kraća utrka građana na 2 km.

 Glavna tema ovogodišnje utrke je podizanje svijesti o plućnoj hipertenziji, tako da su  glavni partneri utrke Udruga oboljelih od plućne hipertenzije „Plava krila“ i Crveni križ grada Zagreba. Dakle, trči se do posljednjeg daha za one kojima taj dah život znači, i to pod geslom “Ostani bez daha za PH“.

Plućna hipertenzija rijetka je i teška bolest  povišenog tlaka u plućnim žilama, od koje u zemlji  boluje nešto manje od  200 osoba, a pogađa svih dobnih skupina.

Start i cilj utrke u subotu 26. lipnja s početkom u 10:00 sati bit će na livadi kod Mogile, gdje će se održavati cjelokupni program. Stazu utrke će osiguravati planinari iz Planinarskog društva „Matica“ koji su vjerni partneri utrke.

Najbolji natjecatelji i natjecateljke u glavnoj utrci u ukupnom poretku bit će nagrađeni peharima, a prva tri natjecatelja i natjecateljke u svakoj kategoriji medaljama.

Prijave traju do petka 25.lipnja 2021.. do 23:59 h ili do popunjenja startnih mjesta.

Za utrku se možete prijaviti na stranicama www.utrka.com

Sve informacije o utrci dostupne su na stranici https://www.facebook.com/maksimirskicener/

Skip to content