Vijesti

2024 / Ministar Davor Božinović otvorit će konferenciju Dani kriznog upravljanja

Ministar Davor Božinović otvorit će konferenciju Dani kriznog upravljanja

17.05.2024

Međunarodnu konferenciju Dani kriznog upravljanja, koja će se održati 22. i 23. svibnja u Tuheljskim Toplicama, Terme Tuhelj, otvorit će ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. I ove godine očekuje nas bogat program – okrugli stolovi, paneli, tribine, ali i poznati pozvani predavači.
Teme ovogodišnjih Dana kriznog upravljanja su klimatske promjene, održivost, sigurnost i zaštita, međunarodna i europska sigurnost, komunikacija i tehnologija te analize kriznih situacija. O klimatskim promjenama i hitnosti poduzimanja potrebnih mjera govorit će dr. sc. Ana-Maria Boromisa s Institutu za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u Zagrebu te voditeljica Odjela za međunarodne ekonomske i političke odnose. O sigurnosnim izazovima u modernom vremenu predavanje će održati doc. dr. sc. Robert Barić s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje se bavi područjem međunarodnih odnosa i međunarodne sigurnosti. O tome kako možemo bolje razumjeti dinamiku kriznih situacija i kako primijeniti spoznaje u budućem upravljanju krizama govorit će prof. dr. sc. Ksenija Butorac, renomirana stručnjakinja u području kriminalistike i forenzike. Održivost korporacija, zahtjevi i veliki izazovi također su jedna od važnih tema koju će otvoriti dr. sc. Mirjana Matešić, vodeća stručnjakinja u području održivog razvoja i korporativne društvene odgovornosti, koja obnaša dužnost direktorice Hrvatskog poslovnog vijeća za održivi razvoj te aktivno sudjeluje u provedbi politika održivog razvoja u poslovanju.

Konferencija Dani kriznog upravljanja održava se ove godine uz podršku partnera – Europske komisije, IFEH – International Federation of Environmental Health, CONRIS mreže, B.EN.A., HRPSOR, IRMO, Zdravstvenog veleučilišta, Sveučilišta Vern, Sveučilišta Libertas, Zdravstvenog veleučilišta, Sveučilišta J.J. Strossmayer, Veleučilišta Securus, Udruge gradova, Zagrebačke županije, Turističke zajednice zagrebačke županije i dr.

Program konferencije DKU2024

Skip to content