Vijesti

2018 / Prilika za mlade – postanite savjetnik za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima

Prilika za mlade – postanite savjetnik za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima

05.02.2018

Udruga Ekoregija Velika Gorica i Veleučilište Velika Gorica su kao suradnici na projektu Zelene energetske zadruge i Obrtničkog učilišta Zagreb započeli s provedbom projekta pod nazivom „Dobra energija u društvenom poduzetništvu“ u vrijednosti 543.206,64 kn u 100% iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

U sklopu projekta planira se provesti besplatni i verificirani Program usavršavanja za savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima za 30 mladih i nezaposlenih osoba koje imaju završeno srednjoškolsko obrazovanje strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke. U slučaju viška raspoloživih mjesta na besplatni program usavršavanja moći će se prijaviti i osobe starije od 25 godina, pod uvjetom da imaju završeno srednjoškolsko obrazovanje strojarske, elektrotehničke ili građevinske struke.

Završetkom programa polaznici će steći sljedeće kompetencije:
• prepoznati energetske i novčane uštede od učinkovite potrošnje električne i toplinske energije i vode u kućanstvima;
• mjeriti osnovne tehničke parametre (temperatura, vlažnost i osvjetljenje) i potrošnju električne energije kućanskih uređaja i rasvjete;
• identificirati potrošače energije i vode u kućanstvu i analizirati pripadajuće račune;
• analizirati prikupljene podatke uz pomoć računalnog programa i temeljem toga donijeti zaključke i predložiti najbolje odgovarajuće mjere za uštedu energije i vode;
• prepoznati priliku za pokretanje vlastite tvrtke i organizaciju poslovnih aktivnosti;
• komunicirati na primjeren način i koristiti pravila poslovnog bontona.

Rok prijave je 11.2.2018., prijaviti se može putem linka, a za više informacija možete doći na motivacijsku radionicu koja će se održati 8. veljače u 13:30 h u prostorima Razvojne agencije Grada Velika Gorica na adresi Šetalište Franje Lučića 15.

Kontakt za studente Veleučilišta je doc. dr. sc. Sanja Kalambura (sanja.kalambura@vvg.hr)

Poziv, kao i informacije o programu možete vidjeti ovdje:
Dobra energija u društvenom poduzetništvu_Info o projektu

Poziv na edukaciju_Grad Velika Gorica

Skip to content