Vijesti

2022 / Naši predavači na Međunarodnoj ljetnoj školi upravljanja u kriznim situacijama u Sarajevu

Naši predavači na Međunarodnoj ljetnoj školi upravljanja u kriznim situacijama u Sarajevu

18.05.2022

U okviru Dana sigurnosti u Sarajevu od 13. do 16. svibnja 2022.g. održana je Međunarodna ljetna škola – Upravljanje u kriznim situacijama u organizaciji Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, općine Novo Sarajevo i Veleučilišta Velika Gorica.
Na Ljetnoj školi sudjelovali su studenti integriranog studija Upravljanje u kriznim situacijama koji se provodi na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije, kao i predstavnici službi sustava zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini (Federalna uprava civilne zaštite Federacije BiH, Ministarstvo obrane, Oružane snage BiH, gorska služba spašavanja, Crveni križ i vatrogastvo). Ukupno je sudjelovalo 60 polaznika.
Tijekom ljetne škole provedeni su okrugli stolovi i paneli na teme vezane uz sigurnost i upravljanje u kriznim uvjetima te je pokazna terenska vježba na temu kamp menadžmenta.
Predstavnici Veleučilišta Velika Gorica (prodekan za nastavnu djelatnost dr. sc. Ivan Nađ, prof. v. š., mag. krim., predstojnik Centra za cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje Igor Milić, pred.struč.spec.ing.admin.chris. i vanjski suradnik Mladen Boričević, mag. sig.) sudjelovali su na Ljetnoj školi kroz plenarna predavanja, organizaciju panela i vježbe kamp menadžmenta.
Međunarodna ljetna škola – Upravljanje u kriznim situacijama predstavlja nastavak suradnje između Veleučilišta Velika Gorica i Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije iz Sarajeva s ciljem prikaza znanja i vještina važnih za operativno djelovanje u kriznim situacijama.






Skip to content