Vijesti

2023 / Naši studenti sudionici Emergency vježbe na zagrebačkoj zračnoj luci

Naši studenti sudionici Emergency vježbe na zagrebačkoj zračnoj luci

20.10.2023

Međunarodna zračna luka Zagreb u suradnji s Croatia Airlinesom organizirala je zajedničku vježbu za slučaj izvanrednog događaja s pravim zrakoplovom (Airbus 319) pod nazivom Emergency vježba 2023.
Vježba se održala 19. listopada 2023. godine od 19 do 23 sata na Međunarodnoj zračnoj luci Franjo Tuđman.
Tema vježbe je bila izlijetanje zrakoplova s uzletno-sletne staze po noći te evakuacija, spašavanje i medicinsko zbrinjavanje putnika. Ciljevi vježbe su se odnosili na provjeru spremnosti svih dionika za slučaj nesreće zrakoplova unutar perimetra zračne luke.
Također, vježba je za cilj imala provjeru procedura kriznog komuniciranja s obitelji i prijateljima putnika koji su se nalazili na zračnoj luci i komunikacija sa medijima (organizacija tiskovne konferencije u prostoru zračne luke).
Na vježbi su sudjelovala 62 studenta našeg Veleučilišta kao potpora u simulaciji vježbovnih aktivnosti (putnici u zrakoplovu, predstavnici medija, članovi obitelji putnika). Isto tako na vježbi je sudjelovalo 6 predstavnika VVG-a u programu za promatrače vježbe.
Aktivno sudjelovanje naših studenta na ovakvim vježbama (terenska nastava), doprinosi stjecanju praktičnih znanja u području zrakoplovne sigurnosti i kriznog menadžmenta.

Skip to content