Vijesti

2021 / Osposobljavanje zaposlenika za pružanje prve pomoći

Osposobljavanje zaposlenika za pružanje prve pomoći

12.03.2021

Veleučilište je, s obzirom na broj zaposlenih, dužno imati određeni broj osoba osposobljenih za pružanje prve pomoći na svakoj lokaciji i u svakoj smjeni gdje istovremeno radi dvoje ili više djelatnika.

Osim toga, svake četiri godine dužno je organizirati vježbu za provjeru i obnovu znanja iz područja prve pomoći.

Na osnovu toga kroz službu za održavanje i sigurnost Veleučilište je organiziralo osposobljavanje djelatnika za pružanje prve pomoći koje je provelo Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica.

Osposobljavanje je trajalo tri dana, od 22. 2. do 24. 2.2021. godine, sveukupno 20 sati.

Osposobljavanju je prisustvovalo 11 zaposlenika. Predavanja je održala dr. med. Sanja Kos, dugogodišnji predavač s iskustvom rada u hitnoj medicinskoj pomoći i predstavnica GDCK VG i njegova donedavna ravnateljica Suzana Strunjak, dipl. defektolog.

Nakon predavanja dogovoren je datum provjere znanja na dan 11. 3. 2021. godine,  kako bi  djelatnici imali vremena apsolvirati materiju iz stručne literature, koju su im putem predavanja prenijele dr. med. Sanja Kos i Suzana Strunjak, dipl. defektolog. Za djelatnike je  održana provjera znanja putem usmenog ispita, koji se sastojao od teorijskog i praktičnog dijela.

Na ponos Veleučilišta, nakon održane provjere znanja dobili smo pohvalu ispitne komisije za odgovorno ponašanje djelatnika, koji su s velikom dozom ozbiljnosti prihvatili odgovornosti koje su proizašle iz održanih predavanja, što su pokazali svojim prezentiranjem prilikom provjeri znanja.

Zaposlenicima koji su pohađali osposobljavanje na osnovu toga izdano je  uvjerenje o uspješnom položenom ispitu iz pružanja prve pomoći.

Edukacija je izvršena prema preporukama za održavanje nastave na visokim učilištima uz primjenu protuepidemijskih mjera za sprečavanje bolesti izazvane virusom COVID-19.

Skip to content