Vijesti

2023 / Otvorena izložba u sklopu projekta Zelena optika

Otvorena izložba u sklopu projekta Zelena optika

15.05.2023

U Centru za posjetitelje Turističke zajednice, a u sklopu Mjeseca mladih i obitelji, otvorena je izložba oslikanih stakalaca za naočale s motivima turopoljske podgutnice, koje su oslikali velikogorički gimnazijalci.
„Kako bismo pokazali da odbačene stvari mogu imati vrlo lijepu namjenu te biti i zanimljiv poklon, na VVG-u su održavane radionice na kojima su se stakla od naočala, naravno kroz kreativan rad, prenamijenila u lijepe broševe. Oslikavanju stakalaca potom su se pridružili i velikogorički gimnazijalci te članovi Udruge za promicanje inkluzije, te je do sada oslikano nekoliko tisuća stakalaca“, rekla je na otvorenju naša prodekanica za znanost prof. dr.sc Sanja Kalambura koja je za ovaj projekt primila i nagradu National Geographica.
Inače, oslikavanje stakalaca za naočale dio je projekta Zelena optika koje Veleučilište provodi već nekoliko godina, a u koji su uključeni i članovi Udruge za promicanje inkluzije.
Podgutnice su oslikale: Jelena Puček, Delia Benedetti, Jurija Cundeković, Ana Ciganović, Lina Kos, Tea Janković, Erika Paučić i Paula Suša. Ove učenice su i EU ambasadorice i marljivo i kreativno oslikavaju stakalca i pretvaraju ih u mala umjetnička djela, uz koordinaciju pedagoginje Oliete Horvat Kardoš i ravnateljice Brankice Žugaj.
Uz ovu, ovorena je i izložba fotografija Obiteljska priča, učenika OŠ Eugena Kvaternika.
Izvor: Kronike Velike Gorice


Skip to content