Vijesti

2024 / Počeli 17. Dani kriznog upravljanja

Počeli 17. Dani kriznog upravljanja

22.05.2024

17. međunarodna konferencija Dani kriznog upravljanja, u organizaciji Veleučilišta Velika Gorica, počela je danas u hotelu Well u Tuheljskim toplicama. Konferenciju je otvorio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a prisutne su pozdravili i drugi ugledni gosti, predstavnici Civilne zaštite i grada Velike Gorice, kao i drugih partnerskih ustanova. Ovom prilikom uručene su i zahvalnice predstavnicima partnera i pokrovitelja konferencije, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ravnateljstvu civilne zaštite, gradu Velikoj Gorici i Europskoj komisiji.

Konferencija je nastavljena panelom o ulozi medija u kriznom upravljanju, a tijekom dana održan je tehničko-taktički zbor civilne zaštite, radionice o bespilotnim sustavima i terenskoj koordinaciji u kriznim situacijama. Poslijepodne je bilo rezervirano za izlaganja radova sudionika. Tematske sesije započele su pozvanim predavanjima o klimatskim promjenama, integraciji europskog kriznog upravljanja i izazovima korporativne održivosti. Više od 60 radova izloženo je kroz usmena izlaganja i poster sekciju.

Drugi dan konferencije donosi nam javljanje iz Europske komisije te zanimljiv panel, okrugli stol i radionicu. Više na dku.hr

Skip to content