Vijesti

2023 / Poziv na radionicu Male škole učenja “Jedno je naučiti, a drugo pokazati znanje: kako pobijediti tremu i zablistati na ispitu”

Poziv na radionicu Male škole učenja “Jedno je naučiti, a drugo pokazati znanje: kako pobijediti tremu i zablistati na ispitu”

25.01.2023

Pozivamo vas na 3. radionicu Male škole učenja – Jedno je naučiti, a drugo pokazati znanje: kako pobijediti tremu i zablistati na ispitu

Je li vam poznata ova situacija: došli na ispit ili imate izlaganje pred kolegama, a vama se ruke tresu, glas drhti, u glavi je praznina ili hrpa misli nevezanih uz ono što trebate reći, ne možete se sjetiti ničega i riječi ne izlaze van iz usta?

Na trećoj radionici Male škole učenja pričat ćemo o tim situacijama. Kod nekih osoba trema se javlja često, kod nekih rijetko, kod nekih samo u određenim situacijama. Ali, svi imamo neko iskustvo s tremom. Najčešće se javlja u situacijama kada smo izloženi pogledima drugih, kada se moramo pokazati i kada nas drugi na neki način procjenjuju. Na ovoj radionici ćemo vam objasniti što je trema, zašto se javlja, što sve utječe na tremu i dobit ćete savjete kao tremu smanjiti.

Teme:
Što je trema?
Zašto i kada se javlja?
Može li trema biti dobra?
Kako smanjiti tremu?
Čemu služi kontrolirano disanje kad imamo tremu?

Kome je namijenjena radionica: studentima Geotehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i studentima Veleučilišta Velika Gorica

Voditeljica: Kristina Perišić, mag. psych.
Datum održavanja: 2.2.2023.
Vrijeme održavanja: 12:00 – 13:30 (90 min)

Način održavanja: Radionica se održava online putem Zooma. Na radionici ćemo diskutirati i raditi vježbe pa su upaljene kamere i zvuk dobrodošli. Radionici možete pristupiti putem poveznice:
https://us06web.zoom.us/j/86921624367?pwd=UTAyNHM5eE1xKzlhUFNINC93bWFCQT09

Prijava: Prijava je obavezna kako bi znali broj zainteresiranih studenata i prema tome prilagodili aktivnosti na radionici. Prijaviti se možete preko poveznice: Prijavni obrazac
Pozivamo vas na zadnju od tri radionice o učenju koje će provoditi Veleučilište Velika Gorica kao projektni partner u okviru projekta “Stjecanje ključnih praktičnih vještina u području inženjerstva okoliša”, financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Vidimo se!

Skip to content