Vijesti

2021 / Poziv na sudjelovanje na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Dani kriznog upravljanja – DKU 2021

Poziv na sudjelovanje na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Dani kriznog upravljanja – DKU 2021

24.03.2021

Poštovani,  

Veleučilište Velika Gorica prilagodilo se novonastalim uvjetima koje nam je svima nametnula pandemija COVID-19 te ove godine, unatoč drukčijim okolnostima, nastavlja dugogodišnju tradiciju organizacije konferencije Dani kriznog upravljanja.   

Pozivamo sve naše kolege i partnere na sudjelovanje na 14. međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Dani kriznog upravljanja koja će se održati u četvrtak 20. svibnja 2021. u Velikoj Gorici.

Konferencija će se održati u dva dijela, a u središtu rasprave bit će iskustva, problemi i izazovi koje nam donose prirodne katastrofe i uopće izvanredne krizne situacije.   

U prvom dijelu konferencije 20. svibnja bit će organizirana uvodna predavanja i panel diskusije posvećene recentnim potresima, strukturirani u četiri tematske cjeline:  

  1. Što smo naučili od potresa? Potres kao neprihvatljiv rizik: kako bolje upravljati rizikom od potresa 
  2. Uloga udruga u katastrofama: Volonteri kao važan operativni kapacitet u odgovoru na potrese  
  3. Psihosocijalni aspekti katastrofa i kriznih situacija: Koja su obilježja ponašanja u katastrofama? Može li se ono mijenjati i postati „novo normalno“? Kako krize djeluju na mentalno stanje i zdravlje čovjeka? Možemo li se psihološki pripremiti za katastrofe? 
  4. Izazovi ostvarivanja ekoloških i životnih standarda u potresom pogođenim područjima: Jesmo li ostvarili minimalne higijenske standarde na potresu pogođenom području kao što je dostava pitke vode? Jesmo li uspostavili prihvatljive sanitarne standarda te općenito kako smo reagirali u kontekstu okoliša i zdravlja?  Kako smo reagirali u kontekstu zbrinjavanja nastalog građevinskog otpada? 

Drugi dio konferencije održat će se 22. i 23. rujna kada će sudionici održati izlaganja u četiri sesije. 

I ove ćemo godine objaviti zbornik radova konferencije, a najbolji će radovi biti predloženi za objavu u znanstvenom časopisu Annals of Disaster Risk Sciences.

Rok za predaju gotovih radova je 15. rujna 2021., a detaljan poziv objavit ćemo nakon prvog dijela konferencije. 

Uvodna predavanja i panel diskusije emitirat ćemo uživo putem online platformi. Sudjelovanje na konferenciji ove se godine neće naplaćivati, no bit će potrebna registracija za sudjelovanje u diskusiji.  

Nadamo se vašem odazivu i unaprijed vam svima zahvaljujemo.  

Pratite nas na našim stranicama i društvenim medijima. 

Skip to content