Vijesti

2022 / Predavanje Nataše Jokić-Begić o psihološkim zahtjevima i izazovima u današnjem vremenu stalnih kriza

Predavanje Nataše Jokić-Begić o psihološkim zahtjevima i izazovima u današnjem vremenu stalnih kriza

07.04.2022

„Što nam novi oblici nastave donose u pogledu psiholoških zahtjeva za nastavnike i studente?, Zašto je važno brinuti o mentalnom zdravlju?“ ili „Kako se prilagoditi na nove okolnosti nastave?“, na spomenuta i brojna druga pitanja nastavnici su dobili odgovore na predavanju prof.dr.sc. Nataša Jokić-Begić s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. održat Predavanjem će se obuhvati psihološki zahtjevi i izazovi nastave u kriznom razdoblju koji zahvaćaju nastavnike i studente te posljedice koje ostavljaju na mentalno zdravlje.
Mnoge stvari za koje mislimo da sa događaju samo nama, događaju se i mnogima oko nas. Osvijestiti činjenicu da smo samo ljudi i da ponekad trebamo pomoć drugoga važno je uvijek, a posebno u vrijeme današnjih brojnih i ozbiljnih izazova – od pandemije, preko potresa do rata iz kojega mentalno nismo isključeni ni mi, niti ostatak svijeta.
Na predavanju se moglo čuti što je sve uzrok naših strahova i anksioznosti, što sve na nas utječe i kako se možemo vlastitim slabostima oduprijeti.
Puno malih dobrih savjeta za manje opterećenu svakodnevnicu i izvrsno predavanje na kojemu su stvari nazvane pravim imenom i na kojemu smo shvatili da doista vrijedi znati pronaći prečac do boljeg psihičkog zdravlja.“
Optimizam nam svima nedostaje pa je dva sata pozitivnih vibracija bio dovoljan da se „napune baterije“ i s više samopouzdanja i radosti na licu gleda na danas i sutra.
Jer, i ovo će proći.

Predavanje na temu Tjeskoba 2.0 – kako preživjeti nastavu u uvjetima pandemije i prijetećeg rata organizirao je Centar za karijernu i psihološku podršku.

Skip to content