Vijesti

2021 / Pročelnik Ogorec sudionik Moskovske konferencije o međunarodnoj sigurnosti

Pročelnik Ogorec sudionik Moskovske konferencije o međunarodnoj sigurnosti

01.07.2021

Pročelnik studija upravljanja u kriznim uvjetima dr. sc. Marinko Ogorec sudjelovao je od 21. do 24 lipnja na IX. Moskovskoj konferenciji o međunarodnoj sigurnosti. Profesor Ogorec poziv na konferenciju, koja je organizirana kao ministarski forum najviših dužnosnika ministarstava obrane i oružanih snaga iz cijeloga svijeta, dobio je od Ministarstva obrane Ruske Federacije.

Sukladno temama konferencije, profesor Ogorec je pripremio temu pod naslovom „Etički i društveni izazovi vojnog razvoja robotike i umjetne inteligencije“.

Inače, Moskovsku konferenciju je otvorio predsjednik Putin prigodnim pozdravom cijelog skupa. Potom je uslijedio protokolarni pozdrav generalnog tajnika UN-a Antonia Guterresa. Treći uvodničar bio je ministar obrane Ruske Federacije Sergej Šojgu.

Izlaganje na konferenciji prof. Ogorca bilo je na ruskom jeziku. Naime, prof. Ogorec bio je nekoliko godina vojni ataše u Ruskoj Federaciji te ima ogormno iskustvo u području obrane i sigurnosti.

Na slikama prof. Ogorec s direktorom moskovskog Centra za analize strategija i tehnologija Ruslanom Puhovim te sa zamjenikom ministra obrane Venezuele admiralom Bastidasom.

Skip to content