Vijesti

2022 / Projekt SILVANUS – više od 100 sudionika na sastanku u Grčkoj

Projekt SILVANUS – više od 100 sudionika na sastanku u Grčkoj

05.12.2022

U Ateni je od 29.11. do 1.12. održan plenarni sastanak konzorcijskih partnera u sklopu projekta SILVANUS – Integrated Technological and Information Platform for Wildfire Management.
Trodnevnom sastanku prisustvovalo je više od stotinu sudionika koji su raspravljali o provedenim i predstojećim aktivnostima projekta koji je službeno ušao u drugu godinu provedbe. Podsjetimo, ovaj Obzor2020 projekt vrijedan preko 24 milijuna eura započeo je 1.10.2021. godine, a završetak se planira do kraja ožujka 2025.
Veleučilište Velika Gorica jedan je od čak 49 projektnih partnera koji će tijekom 42 mjeseca trajanja projekta doprinijeti aktivnostima suzbijanja i prevencije požara. Kao što pun naziv projekta govori, svi će rezultati radnih paketa rezultirati razvijanjem integrirane platforme, odnosno softvera koji će se koristiti u području upravljanja požarima.
Među hrvatskim parterima tu su i Hrvatska vatrogasna zajednica, tvrtka RiniGARD d.o.o i MicroDigital d.o.o. koji su na sastanku raspravljali i o organizaciji tzv. hrvatskog pilota, odnosno demonstraciji koja se tijekom projekta planira provesti u Vatrogasnom trening centru Šapjane u Primorsko-goranskoj županiji.

Skip to content