Vijesti

2018 / Promoviran prvi broj znanstvenog časopisa The Annals of Disaster Risk Sciences

Promoviran prvi broj znanstvenog časopisa The Annals of Disaster Risk Sciences

28.02.2018

Jučer je na Veleučilištu, u dvorani F, predstavljen prvi broj časopisa The Annals of Disaster Risk Sciences (ADRS). Radi se o časopisu u izdanju Veleučilišta Velika Gorica, a objavljivat će isključivo znanstvene radove znanstvenika koji se u svom znanstvenom radu bave temama vezanima za rizike od katastrofa. Spomenuto područje obuhvaća tematske cjeline poput analize rizika i odgovora na krizu, analize rizika u zdravstvu, ekologiji i zaštiti okoliša, turizmu, društvu, financijskoj industriji, informacijskoj tehnologiji, ekonomiji, novim tehnologijama, klimatskim promjenama i dr.
Dekan dr. sc. Ivan Toth, ujedno i glavni urednik časopisa, obratio se uzvanicima, nastavnicima, djelatnicima i studentima VVG-a te istaknuo važnost izdavanja jednog znanstvenog časopisa koji će biti u svim relevantnim bazama i čiji će autori moći biti citirani u cijelome svijetu. Dekan je ovom prigodom podsjetio i na obljetnicu osnivanja prve Škole civilne zaštite koja je osnovana 1938. u Zagrebu.
O samoj namjeni časopisa i njegovoj strukturi govorila je njegova urednica dr. sc. Renata Peternel, a uzvanicima se obratio i izvršni urednik prof. dr. sc. Siniša Tatalović s Fakulteta političkih znanosti.
Na promociji našeg prvog znanstvenog časopisa bili su i ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje dr. sc. Dragan Lozančić i pomoćnik ministra unutarnjih poslova dr. sc. Damir Trut, koji su, među ostalim, pohvalili inicijativu Veleučilišta u jačanju znanstvene komponente u našem obrazovnom sustavu.
Naime, časopis će izlaziti dvaput godišnje u tiskanom obliku, imat će svoju web stranicu te će svi članci biti u potpunosti dostupni svim zainteresiranima.
Program promocije uveličali su učenici Umjetničke škole Franjo Lučić Karlo Sekeli i Lucian Glagolić, koji su pod mentorstvom svoga profesora Tomislava Perice odsvirali dvije skladbe na gitarama.

Skip to content