Vijesti

2023 / VVG u lokalnoj zajednici – otvorena izložba korisnika Udruge za promicanje inkluzije

VVG u lokalnoj zajednici – otvorena izložba korisnika Udruge za promicanje inkluzije

03.03.2023

U srednjoškolskom centru otvorena je izložba likovnih radova korisnika Udruge za promicanje inkluzije iz Zagreba. Autori umjetničkih slika zbirke „Apstrakcija i nadrealizam“ su osobe s intelektualnim teškoćama, koje su na platno prenijele svoj doživljaj svijeta. Slike su vrlo inspirativne i prenose osjećaje i maštu ljudi koje intelektualne poteškoće nisu spriječile da se izraze na jedan divan i emotivan način.
Srednjoškolci i nastavnici Gimnazije, predstavnici Veleučilišta i medija okupili su se na otvorenju izložbe kako bi iskazali podršku pripadnicima udruge. Velika radost dragih umjetnika zbog prilike koja im je samom organizacijom izložbe pružena najveća je hvala svima onima koji su se jučer našli na otvorenju ove po mnogočemu posebne izložbe.
Udruga za promicanje inkluzije kroz svoje aktivnosti čini sve kako bi inkluzija zaživjela u našem društvu. Važno je naglasiti da svi ljudi, bez obzira na potrebu za podrškom, trebaju imati jednake mogućnosti aktivnog sudjelovanja, te pristup istim resursima koji su na raspolaganju svima koji žive u zajednici.
Udruga za promicanje inkluzije surađuje s Veleučilištem Velika Gorica na različitim inkluzivnim aktivnostima i projektima dok je Gimnazija Velika Gorica kao i uvijek do sada pokazala spremnost ostvarenju želje da ova umjetnička djela vidi što veći broj osoba.
Izložba će biti otvorena do početka svibnja. Dođite i pogledajte prava mala umjetnička djela koja će vas zasigurno oplemeniti.



Skip to content