Vijesti

2024 / Radionica i završna konferencija projekta Velika Gorica Solarni grad – ODBROJAVANJE

Radionica i završna konferencija projekta Velika Gorica Solarni grad – ODBROJAVANJE

12.03.2024

Predstavnici Veleučilišta, Ivica Turčić, mag. ing. logist. i Antonio Klobučar, mag. geogr., mag.oec., sudjelovali su u prostorijama POU Velika Gorica na radionici i završnoj konferenciji projekta Velika Gorica Solarni grad – ODBROJAVANJE na temu fotonaponskih panela na krovovima javnih zgrada. Cilj radionice i konferencije je kroz razmjenu iskustva korisnika Programa ”Energija i klimatske promjene” dobiti uvid u provedbu projekata, omogućiti bilateralnu suradnju korisnika Programa te ojačati suradnju s inozemnim partnerom.

Predstavljeno je naše Veleučilište, kao i aktivnosti koje smo proveli tijekom projekta, a sve je rezultiralo postavljanjem sunčane elektrane na krov Veleučilišta, uštedom financijskih sredstava za električnu energiju te zelenom tranzicijom Veleučilišta.

Nositelj projekta je Grad Velika Gorica, a partneri su: Turistička zajednica grada Velike Gorice, Veleučilište Velika Gorica i Međunarodna zaklada Energy Farm (Norveška). Vrijeme provedbe projekta je od 24.5.2022. do 30.4.2024., a ukupna vrijednost je 654.128,77 €.

Projekt „Velika Gorica Solarni grad – ODBROJAVANJE“ (https://sunnyvg.hr/) financiran je od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene“.

Skip to content