Vijesti

2024 / Sastanak dekana veleučilišta s područja Zagrebačke županije

Sastanak dekana veleučilišta s područja Zagrebačke županije

13.02.2024

Dekani veleučilišta iz Velike Gorice, Zaprešića i Ivanić-Grada sastali su se na radnom sastanku na temu „Visoko obrazovanje u Zagrebačkoj županiji: trenutačno stanje, mogućnosti i perspektive“. Razgovor čelnih ljudi triju visokoobrazovnih ustanova otvorio je mnoga pitanja vezana uz problematiku visokog obrazovanja, a poseban naglasak stavljen je na važnost i vrijednosti visokog obrazovanja i veleučilišta u Zagrebačkoj županiji. Usuglašeno je kako visoko obrazovanje nije samo dobrobit gradova u kojima se veleučilišta nalaze, nego i same Županije, pa i šire. U razgovoru su se osvrnuli i na sve važnije pitanje demografije i očekivanog manjeg broja studenata koji će aplicirati prema visokim učilištima.
Kao zaključak ovog prvog sastanka navedeno je daljnje usuglašavanje oko spomenutih tema, kao i potreba češćih zajedničkih razgovora na ovu temu koja je od zajedničkog interesa za sve. Stoga je na sastanku predloženo da se u svrhu daljnjih nastojanja osnuje radna skupina koja bi sustavno planirala i pripremala daljnje zajedničke korake.

Sastanku su nazočili dr. sc. socio. Tamara Čendo Metzinger, prof. struč. stud., dipl. soc., vršiteljica dužnosti dekana Veleučilišta Velika Gorica; izv. prof. dr. sc. socio. Ivan Ružić, dekan Veleučilišta Baltazar Zaprešić te doc. dr. sc. human. Mile Marinčić, prof. struč. stud., dekan Veleučilišta Ivanić-Grad. Osim dekana bili su prisutni i dr. sc. Kristijan Čović, v. pred., prodekan za nastavu i studente Veleučilišta Baltazar Zaprešić, Nina Nemčić, mag. iur., glavna tajnica Veleučilišta Baltazar Zaprešić te Tibor Kralj, dipl. iur., glavni tajnik Veleučilišta Ivanić-Grad.

Izvor: 01 portal

Skip to content