Vijesti

2023 / Studenti VVG-a u Coimbri, Portugal, sudjeluju u Blended Intensive Programu na temu održivosti

Studenti VVG-a u Coimbri, Portugal, sudjeluju u Blended Intensive Programu na temu održivosti

07.06.2023

Studenti 2. i 3. godine studija Upravljanje u kriznim uvjetima stigli su s prof. dr. sc. Sanjom Kalamburom u Portugal, Sveučilište u Coimbri gdje će boraviti tjedan dana u okviru Blended Intensive Programa koji obrađuje temu održivosti – Sustainability. U sklopu spomenutog programa naši će studenti tijekom cijelog lipnja, zajedno sa studentima iz Estonije, Portugala i Belgije, raditi na stvaranju rješenja i upravljanja u kontekstu održivosti. Ovo je prva takva suradnja na jačanju kompetencija naših studenata. Teme koje će se obrađivati obuhvaćaju upravljanje okolišem, sigurnost hrane, urbani dizajn, onečišćenje bukom, važnost ranog upozoravanja na klimatske promjene, prilagodbu društva promjenama i dr.
U programu sudjeluju profesori i stručnjaci iz sve četiri zemlje te ukupno 30 studenata. Studenti našeg Veleučilišta su najbrojniji, čak 20 njih stiglo je u Portugal i vjerujemo da će sudjelovanje u ovom zajedničkom programu biti svima nezaboravno iskustvo.
Program vode profesori Susana Paixao, Fernando Moreira i Joao Almeida koji su i na našem Veleučilištu bili gosti predavači.

🇵🇹🇧🇪🇭🇷🇪🇪

Skip to content