Vijesti

2020 / Sutra dodjela nagrada National Geographic Hrvatske – nominiran projekt Zelena optika

Sutra dodjela nagrada National Geographic Hrvatske – nominiran projekt Zelena optika

22.12.2020

 

National Geographic Hrvatska i ove godine dodjeljuje ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje kako bi se potaknulo zanimanje ljudi za učenje i sudjelovanje u održivom razvoju.

Nama, kao Veleučilištu Velika Gorica, posebno je zanimljivo da je ove godine nominirana naša profesorica Sanja Kalambura, voditeljica projekta Zelena optika koji je ušao među 70 najboljih projekata. I ne samo to, ovaj je projekt stigao do samoga finala s još 3 projekta u kategoriji 12. Održiva proizvodnja i potrošnja. Naime, projekt ZELENA OPTIKA profesorica Kalambura razvija i vodi  na Veleučilištu Velika Gorica u suradnji s tvrtkom Esssilor Hrvatska i Lotus 91 d.o.o. posljednje tri godine.

Međunarodni projekt „Zelena optika“ je iz akademskog okruženja uspješno zaživio u društvenoj zajednici u Hrvatskoj i Portugalu te čini jedinstven primjer kružnog gospodarstva ukazujući na sprječavanje onečišćenja prirodnog okoliša mikro plastikom iz specifičnog izvora koji predstavljaju kontaktne leće i naočale izrađene od polimera. U projektu su sudjelovali učenici i studenti velikogoričkih obrazovnih institucija koji su u sklopu kreativnih radionica iz naočalnih leća izrađivali broševe.

Živimo održivo i u ovim teškim vremenima!

Prikazivanje dodjele nagrada održat će se 23. prosinca 2020. u 14.00 h na poveznici https://ngm-odrzivi-razvoj.adriamedia.hr

Skip to content