Vijesti

2023 / Svečano otvorenje konferecnije Dani kriznog upravljanja

Svečano otvorenje konferecnije Dani kriznog upravljanja

24.05.2023

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je otvorio 16. međunarodnu konferenciju Dani kriznog upravljanja te u uvodnom govoru podsjetio na sve rizike i krize s kojima se susrećemo kao društvo, te izložio mjere koje država poduzima kako bi se rizici kontrolirali te smanjile posljedice kriznih situacija, od prirodnih ugroza do migracijske krize.

Sudionici skupa imali su prilike čuti pozvano predavanje na temu nacionalne sigurnosti koje je održao Dragan Lozančić, savjetnik predsjednika Republike Hrvatske za nacionalnu sigurnost. Lozančić je sudionicima konferencije prenio dio svoga znanja i bogatog iskustva te istaknuo brojne faktore koji utječu na našu sigurnost.

Prije otvorenja goste iz Hrvatske i susjednih nam zemalja, autore radova i sve sudionike konferencije pozdravio je dekan Ivan Toth, koji je naglasio važnost konferencije koja se dugi niz godina bavi kriznim upravljanjem, te njezin znanstveni i stručni doprinos u području upravljanja krizama. Uzvanike su pozdravili i državni tajnik, ujedno i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, kao i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas.
Ovom je prilikom Davor Spevec iz Ravnateljstva civilne zaštite predstavio projekt za uspostavu Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama.
Na konferenciji su sudjelovali brojni predstavnici naših suradnih ustanova – Ravnateljstva civilne zaštite na čelu s ravnateljem Damirom Trutom, Hrvatske gorske službe spašavanja, Hrvatske vatrogasne zajednice, Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa, predstavnici suradnih ustanova iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine s akademikom Nedžadom Korajlićem, kao i djelatnici i studenti VVG-a.
Konferencija je nastavljena izlaganjem radova u sedam tematskih cjelina, vezanih za krizno upravljanje.
Sutra u 10 sati na redu je okrugli stol pod nazivom Formalno obrazovanje u vatrogastvu.

Skip to content