Vijesti

2023 / U Splitu traje 5. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe

U Splitu traje 5. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe

21.04.2023

Veleučilište Velika Gorica organizira 5. optometrijsku konferenciju srednje i jugoistočne Europe koja traje od 21. do 23. travnja 2023. u Radisson Blu Resort u Splitu. Na konferenciji sudjeluje oko 340 sudionika, a u sklopu konferencije održat će se sastanka Europske akademije optometrije (EAOO9) i Hrvatske udruge optometrista. Isto tako, održat će se prezentacija naših studijskih programa splitskim srednjoškolcima.

Na konferenciji sudjeluju poznati stručnjaci iz područja optometrije:
Dr.sc. Nikica Gabrić,
Prof. Bruce JW Evans
Dr. Shehzad A. Naroo
Teme Konferencije
• Refrakcija i binokularni vid
• Novi aspekti u kontaktnim lećama
• Klinička optometrija
• Suradnja između praktičara optike, optometrije i oftalmologije
Radionice:
Niz radionica kliničkih vještina, od kojih će neke podržati glavni sponzori.
Glavni cilj konferencije je prijenos znanja na mlade generacije optičarske i optometrijske struke korištenjem velikog potencijala i iskustva svjetski i europski priznatih i dokazanih stručnjaka. 2012. godine održana je 1. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe koja je okupila 450 sudionika iz 20 europskih zemalja.
Projekt OCCSEE od velike je važnosti za daljnji razvoj optometrijske struke u regiji srednje i jugoistočne Europe. Organizacijom međunarodnog stručno-znanstvenog skupa OCCSEE 2012., 2014., 2016. i 2018. Veleučilište Velika Gorica pozicioniralo se vrlo visoko uz bok europskih eminentnih institucija i time omogućilo kontinuirani prijenos znanja iz najrazvijenijih europskih zemalja. Najveću korist od ovakvog prijenosa znanja imaju sudionici skupa – optometristi, oftalmolozi, studenti optometrije, optičari i gospodarstvenici te tvrtke u važnoj ulozi logističke potpore optometrijske struke.

Zemlje sudionice: 24:Hrvatska, SAD, Nizozemska, Češka, Italija, Njemačka, Španjolska, Poljska, Francuska, Canada, Slovenija, Izrael, Grčka, Srbija, Belgija, Bugarska, Litvanija, Makedonija, BiH, Slovačka, Litva, Estonija, UK, Kosovo

Sponzori konferencije:
Platinasti sponzor Essilor, Srebrni sponzor Splendor, Brončani sponzori Oktalpharma, Olleys, Optinova
Izlagači: Diagonal, Rimc i Optocentar

Skip to content