Vijesti

2021 / Veleučilište predstavilo projekt DroneWISE na konferenciji „Civilna zaštita i sigurnost gradova“ u Vinkovcima

Veleučilište predstavilo projekt DroneWISE na konferenciji „Civilna zaštita i sigurnost gradova“ u Vinkovcima

13.09.2021

Veleučilište Velika Gorica sudjelovao je na konferenciji „Civilna zaštita i sigurnost gradova“ koja je održana 9. i 10. rujna 2021. u Vinkovcima u organizaciji časopisa Zaštita te uz potporu Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije i Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa.
U sklopu konferencije održano je izlaganje o EU projektu DroneWISE kojim se izrađuje niz praktičnih mjera za pripremu i poboljšanje odgovora ustanova u slučaju terorističkih napada bespilotnim letjelicama na javnim površinama. U predstavljanju projekta sudjelovali su i predstavnici tvrtke RiniGARD d.o.o. koja je partner na projektu. S obzirom na to da se u sklopu projekta razvija trening namijenjen žurnim službama, za projekt su posebno bili zainteresirani sudionici iz žurnih službi kojima bi osposobljavanje u području zaštite javnih prostora od terorističkog napada bespilotnim letjelicama bilo od osobite koristi.

Veleučilištu Velika Gorica je zajedno s projektnim partnerom dodijeljen i štand na kojem su naši kolege iz Službe za međunarodnu suradnju i projekte Antonio Klobučar i Jana Miriovsky zainteresiranim sudionicima konferencije pružili dodatne informacije o projektu, ali i o Veleučilištu i konferenciji Dani kriznog upravljanja koja će nastaviti s radom 22. i 23. rujna.
Inače, na dvodnevnoj konferenciji bilo je više od stotinu sudionika iz područja urbane sigurnosti i civilne zaštite. U izlaganjima i panel raspravama stručnjaci su dali svoje analize i stručna mišljenja kako bi se došlo do rješenja iz područja upravljanja krizama, posebice krizama uzrokovanim poplavama, požarima, potresima i pandemijom koronavirusa.

Skip to content