Vijesti

2023 / VVG dobio opremu za terenska ispitivanja

VVG dobio opremu za terenska ispitivanja

11.04.2023

U sklopu ESF projekta Stjecanje ključnih praktičnih vještina u području inženjerstva okoliša na Veleučilište je stigla oprema za različita terenska ispitivanja. Nositelj projekta bio je Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a Veleučilište je na projektu sudjelovalo kao partner u konzorciju.
Naši su studenti u više navrata tijekom projekta sudjelovali na dvodnevnim stručnim praksama tijekom kojih su se imali priliku upoznati s ovom opremom. Međutim, sklopljenim sporazumom o prijenosu vlasništva opreme, studenti VVG-a će i sada kada je projekt službeno završen moći naučiti rukovati ovom suvremenom opremom.
Oprema će se koristiti u okviru predmeta Kemija zagađivala, Metode procjene utjecaja na okoliš te Gospodarenje otpadom.
Riječ o mobilnim turbidimetrima, kalorimetrima te mobilnoj opremi za mjerenje širokog raspona pH, različite koncentracije iona, vodljivosti, otopljenog kisika i ispitivanja temperature na terenu.
Projekt je od strane Veleučilišta pripremila i provela prodekanica prof.dr.sc. Sanja Kalambura.
U pripremi i baždarenju opreme sudjelovale su i naše Erasmus studentice iz Portugala Mafalda Azevedo, Marta Machado i Erica Grangeia.

Podsjetimo, projekt vrijedan 3.974.834,79 kn trajao je od 9.3.2020. do 9.3.2023., a financiran je iz Europskog socijalnog fonda (ESF) u stopostotnom iznosu.

Skip to content