Vijesti

2023 / VVG i Platforma hrvatskih županija i gradova potpisali sporazum o poslovnoj suradnji

VVG i Platforma hrvatskih županija i gradova potpisali sporazum o poslovnoj suradnji

26.01.2023

Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa i Veleučilište Velika Gorica potpisali su danas sporazum o poslovnoj suradnji u stručno-znanstvenoj djelatnosti, unaprjeđenju studijskih programa i razvoju cjeloživotnog učenja. Sporazum su potpisali dekan Veleučilišta dr. sc. Ivan Toth i predsjednik Platforme Marijan Vundać. Veleučilište je tako postalo punopravan partner koji Platformi, osnovanoj prije 10 godina i koja se bavi civilnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, može pružiti i vrijednu znanstvenu komponentu.
Najbolja opcija uvijek je spoj teorije i prakse, odnosno, iskustva što bi moglo donijeti poboljšanje u zajedničkom radu. Tome doprinosi i činjenica da su naši bivši i sadašnji studenti studija upravljanja u kriznim uvjetima i kriznog menadžmenta uključeni u rad Platforme, što im otvara mogućnosti da svoja stečena znanja na fakultetu primijene i u praksi.
Bila je ovo prilika da predstavnike gradova i županija upoznamo s aktivnostima VVG-a, a vezanih za krizno upravljanje. To je naša nadolazeća konferencija Dani kriznog upravljanja koja će trajati nekoliko dana, od 22. do 28. svibnja, a koja će se baviti raznim područjima kriznog upravljanja, od zaštite od požara do otpornosti kritičnih infrastruktura.

O Platformi
Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa osnovana je u Zadru 2013. kao udruga za opće dobro.
Platformu trenutno čine Dubrovačko-neretvanska županija, Istarska županija, Karlovačka županija, Koprivničko-križevačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Međimurska županija, Osječko-baranjska županija, Sisačko-moslavačka županija, Splitsko-dalmatinska županija, Šibensko-kninska županija, Varaždinska županija, Virovitičko-podravska županija, Vukovarsko-srijemska županija, Zadarska županija i Zagrebačka županija, te gradovi Čakovec, Dubrovnik, Gospić, Karlovac, Pazin, Rijeka, Sisak, Split, Varaždin, Zagreb te gradovi Labin, Biograd na moru i Lepoglava. Platforma je osnovana radi lakšeg organiziranja, umrežavanja i koordiniranja aktivnosti u cilju utjecaja na smanjenje rizika od nastanka katastrofa i izgradnje funkcionalnog sustava zaštite i spašavanja u Republici Hrvatskoj.Skip to content