Vijesti

2023 / VVG na natjecanju Formula Student Alpe Adria

VVG na natjecanju Formula Student Alpe Adria

01.09.2023

Veleučilište Velika Gorica uključilo se u projekt udruge Formula Student Alpe Adria koja je od 21. do 26.kolovoza na poligonu Mičevec organizirala prestižno studentsko natjecanje.

Formula Student najveće je studentsko natjecanje na svijetu koje se održava više od 20 godina u Europi, ali i šire. Na natjecanju sudjeluju studenti, mladi inovatori, koji kroz svoj rad i trud izrađuju bolid jednosjed nalik F1, te se s istim natječu u nekoliko kategorija – statički i dinamički dio natjecanja. Dok se u statičkom dijelu natjecanja studenti fokusiraju na dokumentaciju, financijski i poslovni plan te obranu svojih inženjerskih rješenja i odluka, u dinamičkom dijelu vozač prima volan u ruke i bori se na stazi kroz nekoliko disciplina kako bi se izborio za što bolje vrijeme za svoj tim.
Nadamo se da će sljedeće godine biti više naših studenata koji će nas predstavljati na ovom studentskom natjecanju i da će imati priliku primijeniti specifična znanja stečena na studijima Motorna vozila, Upravljanje u kriznim uvjetima, Održavanje računalnih sustava, Logistički menadžment i Krizni menadžment. Potvrda o volontiranju na ovom natjecanju može zamijeniti dio stručne prakse koja se upisuje kao dodatna informacija budućim poslodavcima u Dopunsku ispravu o studiju.
Atmosferu s natjecanja pogledajte na fotografijama.

Skip to content