Vijesti

2024 / Započeo drugi dio Erasmus+ BIP programa

Započeo drugi dio Erasmus+ BIP programa

03.06.2024

Na Veleučilištu je danas započeo drugi dio kombiniranog intenzivnog programa u sklopu Erasmus+ KA131 projekta pod nazivom Sustainable Solutions and Crisis Management Camp.
Studente i profesore iz Portugala, Estonije, Rumunjske, Poljske, Španjolske, Slovačke i Hrvatske pozdravila je v.d. dekana dr. sc. Tamara Čendo Metzinger naglasivši kako je od svoga osnivanja Veleučilište Velika Gorica prepoznalo važnost internacionalizacije kao neizostavnog i značajnog procesa važnog za razvoj, kvalitetu i održivost Veleučilišta. „U tom kontekstu sustavno i dugi niz godina razvijamo i njegujemo međunarodnu suradnju s našim brojnim partnerima, visokoobrazovnim ustanovama i gospodarskim subjektima iz inozemstva kroz dolaznu i odlaznu mobilnost studenata, nastavnika i nenastavnog osoblja i kroz različite projekte i programe Europske unije“, rekla je dr. sc. Čendo Metzinger.
Na otvorenju BIP programa gostima i našim studentima i djelatnicima obratila se i prodekanica za znanost prof. dr. sc. Sanja Kalambura. „Pozdravljam sve studente koji sudjeluju o ovom programu koji je do sada najmasovniji u Hrvatskoj. Zahvaljujem ovom prilikom partnerima projekta, kolegama iz Estonije, Portugala, Rumunjske i Poljske“, rekla je prof. dr. sc. Kalambura i poželjela svima uspješan boravak u našoj zemlji.
U ime gostiju studentima se obratila i dr. Susana Paixao s Politehničkog instituta u Coimbri, Portugal. Naime, VVG s ovom ustanovom ima dugogodišnju uspješnu suradnju koju nastavljamo i ove godine. S ovog je fakulteta došlo čak 35 studenata.
Tehničke upute studentima dao je naš Erasmus koordinator Nikola Bakarić, dok ih je detaljnije s programom u kampu u Jastrebarskom upoznao kolega Igor Milić.
Naime, ovaj program traje pet dana, od 3. do 7. lipnja 2024. na lokacijama Veleučilišta Velika Gorica i Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom. Pripremna online predavanja održana su tijekom svibnja.
Kako bi stranim studentima približili dio naše bogate kulturne, tradicijske i folklorne baštine u programu su nastupili članovi Folklornog ansambla Turopolje koji su izveli plesove Bizovca u prelijepim nošnjama ovog dijela Hrvatske, smještenoga u Osječko-baranjskoj županiji. Hvala plesačima i sviračima FA Turopolja koji su svojim nastupom oduševili sve prisutne.

Partneri programa:
Tartu Health Care College (Estonia)
Polytechnic Institute of Coimbra (Portugal)
University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, Faculty of Land Reclamation and Environmental Engineering (Romania)
Warsaw University of Technology, Faculty of Transport (Poland)


Skip to content