Vijesti

2022 / Završnica Festivala znanosti

Završnica Festivala znanosti

10.05.2022

“Vjerojatnost i statistika u doba COVID-a”, naziv je predavanja našeg nastavnika dr. sc. Borisa Čuline s kojim je na VVG-u u subotu završio Festival znanosti kojemu se Velika Gorica prvi puta pridružila ove godine. Osim predavanja, tijekom subote bilo je još niz događanja u našem gradu. U Muzeju Turopolja održana je radionica “Korak u prošlost” te je organizirana šetnja stalnim postavom Muzeja Turopolja. Turistička zajednica grada organizirala je šetnju kroz gorički centar s kostimiranim interpretatorima turopoljske kulturne baštine.
Dan prije, u petak glavnina događanja odvijala su se u velikogoričkim srednjim školama, gdje su se srednjoškolci i njihovi nastavnici potrudili predstaviti najbolje iz njihovih redovnih i izbornih programa nastave.
Zahvaljujemo ovom prilikom svima koji su posjetili proteklih dana naše Veleučilište, sudjelovali na predavanjima naših nastavnika kao i na prezentacijama vozila koje smo organizirali u dvorištu VVG-a.
Podsjećamo da su organizatori Festivala znanosti, uz Veleučilište Veliku Goricu, bile naše 4 srednje škole (Gimnazija, Ekonomska, Srednja strukovna i Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina), Muzej Turopolja i Turistička zajednica Velike Gorice. Pokrovitelj manifestacije bio je Grad Velika Gorica.
Koordinatorica za sva događanja u Velikoj Gorici bila je naša prodekanica za znanost i kvalitetu izv. prof. dr. sc. Sanja Kalambura.
Hvala svima.

Skip to content