Vijesti

2023 / Zelena energetska zadruga poziva studente na volontiranje

Zelena energetska zadruga poziva studente na volontiranje

21.07.2023

Zelena energetska zadruga (ZEZ) krajem prošle godine pokrenula je kampanju “Umanjimo im brige” (više info na linku), u sklopu koje dijelimo pakete za uštedu energije u kućanstvu za osobe starije životne dobi koje su u skupini najviše pogođenih ili ugroženih od energetskog siromaštva slijedom rasta cijena energenata.

Pomoć volontera je potrebna kako bi podijelili pakete i instalirali ih u prijavljenim kućanstvima na području Zagreba i Zagrebačke županije, u razdoblju od sredine rujna do kraja studenog 2023. Kućanstva zajedno obilazi po dvoje volontera. Termini podjele bit će prilagođeni obvezama i dostupnosti, što znači da je volonterski rad moguće obavljati i vikendom.

Volonterski rad podrazumijeva i prethodnu edukaciju o temama energetskog siromaštva, energetske učinkovitosti i obilaska kućanstva, kako bi svi zainteresirani na teren izašli pripremljeni. Nikakvo predznanje nije uvjet.

Uz edukaciju, vrijedno iskustvo i pokrivanje svih troškova, volonteri će dobiti i potvrdu o volontiranju.

Ovdje je prijavni obrazac za potencijalne volontere koji slobodno proslijedite zainteresiranim kolegama i studentima. Prijava je moguća i preko portala Volonterka.

Skip to content