Vijesti

2023 / Edukacija za studente Logistike i IS-a – poslovanje putem ERP simulacije

Edukacija za studente Logistike i IS-a – poslovanje putem ERP simulacije

24.03.2023

U suradnji s tvrtkom KING ICT, na Veleučilištu Velika Gorica održane su ERP simulacije za studente diplomskih studija Informacijski sustavi i Logistički menadžment. ERP simulacije održane su za 12. siječnja za 25 studenata studija Informacijski sustavi u modulu Distribucija, te 15. ožujka za 30 studenata studija Logistički menadžment u modulu Logistika. Edukaciju su vodili instruktori KING ICT-a Marko Nenadović, Mihael Žagar i Nikolina Štahan.
ERPsim je platforma razvijena od strane kanadskog Batona, a nastala je kao dio projekta Sveučilišta u Montrealu. Platforma omogućava virtualno učenje kroz scenarije simulacije poslovnih procesa.
Kroz ERP simulaciju studenti su imali priliku steći uvid u poslovanje tvrtke te funkcioniranje i povezanost poslovnih procesa. ERPsim potiče sudionike na poslovno promišljanje, nudeći im iskustvo razumijevanja uloga unutar tvrtke i utjecaja određenih odluka na poslovno okruženje iz prve ruke, kao i doživljaj snage i vrijednosti SAP S/4HANA sustava.
Kao voditelji virtualnih tvrtki, studenti su imali priliku postaviti strategiju poslovanja, surađivati sa svojim kolegama i rješavati realne poslovne probleme, a sve uz pomoć aktivnog SAP ERP sustava. Do izražaja su došle njihove komunikacijske vještine i snalaženje pri savladavanju poslovnih izazova, kao i spremnost na donošenje odluka koje imaju direktan utjecaj na poslovanje i poslovno okruženje.
Kako bi iskustvo učenja bilo potpuno, svi su studenti za sudjelovanje nagrađeni King ICT ERPsim certifikatima.

U nastavku izdvajamo neke od dojmova koji potvrđuju korisnosti i vrijednost ERPsim radionice te zadovoljstvo studenata u korištenju takvog oblika učenja u visokom obrazovanju.
„Ugodno. Korisno. Zanimljivo.“
„Interaktivno. Zabavno. Odlično.“
„Poučno. Dinamično. Fantastično.“
„Jedna od rijetkih radionica koja me nije uspavljivala.“
„Najviše mi se svidjela komunikacija s predavačima, vrlo su komunikativni i sve detaljno objasne, jako pristupačni.“
„Simbioza tima i stalna interakcija s drugim dijelovima sustava.“
„Pojednostavljeno sučelje kako bi se odmah moglo početi koristiti.“
„Komuniciranje i objašnjavanje svih pojmova. Zanimljivo i edukativno. Učenje kroz primjer.“
„Timski rad, timski duh, radost i zainteresiranost sudionika, dinamičnost.“
„Dinamika rada, upoznavanje rada u SAP sustavu, vrlo visoka razina komunikacije, odlično praćenje od strane predavača.“

Zahvaljujemo kolegama iz KING ICT-a što su omogućili održavanje iskustvenog i zabavnog oblika učenja poslovnih procesa za studente Veleučilišta Velika Gorica.

Skip to content