Eko škola

Dan otvorenih vrata – podigli smo zelenu zastavu

14.06.2016

P1220183Veleučilište Velika Gorica od danas ima zelenu zastavu koju je u svibnju dobilo zajedno s certifikatom Međunarodne eko škole. Zelenu zastavu podigao je gradonačelnik Grada Velike Gorice, kuma zastave, uz pomoć predsjednika Udruge Lijepa Naša doc. dr. sc. Ante Kutle, prodekana za nastavnu djelatnost dr.sc. Ivana Nađa i koordinatorice Eko škole doc. dr. sc. Sanje Kalambure.
Na našoj maloj svečanosti i ovoga puta nastupila je učenica solo pjevanja Umjetničke škole Franje Lučića Marija Magdalena Sever uz klavirsku pratnju profesora Kreše Starčevića.
Vjerujemo da smo zelenu zastavu dobili zasluženo, obzirom da je Veleučilište napravilo niz projekata kako bi se pridružilo zajednici odabranih. U dvorištu je naš mali ponos – eko vrt, dok se u novoj zgradi nalazi eko kutak, u čemu su nam sponzori tvrtke KOVA d.o.o. i Regeneracija Zabok.
Status Međunarodne Eko-škole Veleučilištu je, kao i još deset ustanova koje se bave odgojem i obrazovanjem, dodijelila međunarodna koordinacija za Eko-škole, a na prijedlog Hrvatskog povjerenstva Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš.
Podizanje zelene zastave organizirano je u sklopu Dana otvorenih vrata VVG-a.
Izlagale su sve naše službe, odjeli i odsjeci VVG-a (Referada, Studentski zbor, Gaudeamus, Knjižnica, Odsjek kvalitete, Erasmus te gostujući štand tvrtke KOVA d.o.o. Našim je studentima i svima ostalima ponuđena promotivnu prodaja knjiga – izdanja VVG-a kao i majica s logom VVG-a.
Uzvanike i djelatnike Veleučilišta zabavljao je izvrsni Saturnus band.
Zahvaljujemo svim našim studentima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji Dana otvorenih vrata, a posebno našem novoizabranom Studentskom zboru.

P1220179 P1220144 P1220137 P1220136 P1220108 P1220101

Skip to content