Eko škola

Osnovan Odbor za provedbu projekta Mi jedemo odgovorno u sklopu Eko škole

03.11.2016

ekoU suradnji s udrugom ‘Lijepa naša’ Veleučilište Velika Gorica uključilo se ove akademske godine u veliki međunarodni projekt, sufinanciran od strane Europske unije, koji se bavi zdravom i odgovornom prehranom pod nazivom „Mi jedemo odgovorno“.
U projekt je uključeno 9 zemalja članica EU – Češka, Slovačka, Slovenija, Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, Poljska, Malta i Litva. Glavni cilj projekta je doprinijeti mobilizaciji mladih kako bi bolje razumjeli međuovisnosti svijeta u kojem žive. Motivirati ih na stjecanje novih vještina te djelovanja u smjeru globalno odgovornog načina konzumiranja hrane u novim državama članicama EU kroz akcijski orijentiran odgojno obrazovni program u Eko-školama i izvan njih.
Veleučilište Velika Gorica osnovalo je Odbor za provedbu projekta „Mi jedemo odgovorno“. Glavni ciljevi Odbora su: potaknuti razvoj odgovornog ponašanje prema hrani kod studenata i u njima razviti svijest o zdravim navikama i održivom razvoju; brinuti o dugoročnoj provedbi projekta „Mi jedemo odgovorno„ te promovirati odgovornu prehranu u skladu s ciljevima projekta.

Članovi Odbora za provedbu projekta „Mi jedemo odgovorno“ su:
1. doc.dr.sc. Sanja Kalambura, prof.v.š., dipl.ing.
2. Nives Jovičić, pred., mag.ing.agr.
3. Kristijan Pili, str.sur., bacc.ing.opt
4. Branko Borota
5. Ivica Turčić, bacc.ing.admin.chris.
6. Manuela Horvat

Skip to content