Osiguravanje kvalitete

Radionica – Kako poboljšati snalaženje u virtualnom svijetu znanosti?

04.11.2020

Poštovani nastavnici,

 

želja nam je u okviru znanstveno istraživačkih aktivnosti našeg Veleučilišta pružiti vam što je više moguće korisnih informacija. Stoga ćemo u narednom periodu organizirati različite aktivnosti ili vam slati informacije o aktivnostima koje vam mogu biti korisne u vašem radu. 

 

Prva od naših radionica odnosi se na unaprjeđenje vaših sposobnosti snalaženja u virtualnom svijetu znanstvene literature.

 

Opis radionice: 

Radionica će pružiti kratki pregled domaćih i stranih izvora znanstvene literature (baza, portala i repozitorija) s posebnim naglaskom na otvoreni pristup. Polaznici će se upoznati i s istraživačkim društvenim mrežama kao mjestom za komunikaciju, razmjenu ideja i literature s kolegama iz globalne znanstvene zajednice. U drugom dijelu radionice predstavit će se softver za organizaciju znanstvene literature Mendeley. Na kraju ćemo će kratko osvrnuti na opasnosti predatorskih izdavača u kategoriji časopisa i konferencija.

 

Cilj radionice:

Upoznati polaznike s postojećim i alternativnim izvorima znanstvene literature, alatima za organizaciju literature i potencijalnim opasnostima u svijetu znanstvenog izdavaštva.

 

Ishodi radionice:

Polaznici će nakon radionice znati koristiti dostupne izvore znanstvene literature kao i softver za organizaciju literature Mendeley. Polaznici će znati razmotriti kvalitetu pojedinih znanstvenih izdavača.

 

Vrijeme i mjesto:

Ponedjeljak, 9.11.2020. od 10.00 – 11.30, putem MS Teamsa (naknadno ćemo poslati podsjetnik i poruku svima za priključivanje).

 

Predavač:

 Nikola Bakarić, mag.educ.inf.

 

Vidimo se!

Skip to content